Arktis varmes dobbelt så hurtigt op, som resten af verden

Arktis varmes dobbelt så hurtigt op, som resten af verden

Det er dyster læsning man finder i den nyligt udsendte rapport – state of Climate 2012 – der nu for treogtyvende år i træk, afdækker verdens klimasituation.
Rapporten benytter sig af data fra satellitter, bøjer og vejrstationer over hele verden, og fra 384 forskere fra 52 lande der kigger på forskellige tendenser i temperatur, nedbør, havis, og på koncentrationen af drivhusgasser, for blot at nævne nogle stykker.

Forskere har målt det drivhusopvarmende kuldioxid i atmosfæren til rekordhøje tal på 392,6 ppm i 2012 og de har lagt optegnelser for kuldioxidemissionerne (herunder anslået 9,7 mia. tons kulstof), med den øget effekt af drivhusgasser som Co2, metan og lattergas (op med 32% siden 1990) og en stigende vandstand (op med et gennesnit på 68 millimeter siden 1993), i rapporten fra The American Meteorological Society (BAMS).

Arktis varmes dobbelt så hurtigt op, som resten af verden. I september måned nåede havisen et nyt lavpunkt på kun 3,4 millioner kvadratkilometer, et område på omkring dobbelt størrelse af Alaska, og ca. 18% under den tidligere måling fra 2007.

Målinger af snedækket over land, nåede i juni ny bundrekord, og reduceres hurtigere nu end havisen. Samlet set var 2012 en af de 10 varmeste år overhovedet,

Læs rapporten her nedenfor – state of the climate in 2012