DF´er vil standse udenlandske bomtrawlere langs den jyske vestkyst.

DF´er vil standse udenlandske bomtrawlere langs den jyske vestkyst.

Det er DFs folketingskandidat for Nordjylland Erik Høgh-Sørensen, der sammen med flere lokale fiskere, nu vil har sat en effektiv stopper for, hvad han kalder »udenlandske bomtrawleres hærgen« langs Danmarks vesterhavskyst.

Politiker vil standse udenlandske fiskere

Under parolen, »stop udenlandske bomtrawlere NU«, lover den nordjyske politiker at få standset det altødelæggende fiskeri, hvis han får magt som agt.

Erik Høgh-Sørensen skriver videre, i denne tid hærger store belgiske og hollandske bomtrawlere igen i nordjyske nærfarvande, hvilket medfører miljødestruktion af havbunden og dermed følgende dårlige fangster for danske småfiskere.

Bomtrawl smadrer simpelthen havbundens liv, og ifølge lokale fiskere bruges der sågar elektricitet, så støvsugningen af fisk bliver nærmest total.

Myndighederne nægter at gribe ind

Politikeren fra Nordjylland har haft fat i Fiskerikontrollen, som nægter at gribe ind, for det miljøskadelige fiskeri er noget EU har tilladt. Ligesom Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) får et vink med på vejen, selvom han har gjort det godt for det nordjyske landbrug, er han efter Erik Høgh-Sørensens mening, ikke den skarpeste fiskekniv i skuffen, når det drejer sig om at støtte og hjælpe de lokale fiskere med at stoppe det altødelæggende fiskeri fra udenlandske bomtrawlere.

Som folketingskandidat for Dansk Folkeparti vil den nordjyske politiker, gerne tage det nødvendige opgør med EU, så kystfiskerne får bedre kår. »De små fiskere skal værnes, for de skaber liv i lokalsamfundene. Det kan de ikke, når torske- og rødspætteyngel dræbes af udenlandske bomtrawlere«, slutter Erik Høgh-Sørensen.