I mange af landets fiskebutikker, mærker man nu at priserne på almindeligt okse- og kalvekød er stigende, og det får nu i stigende grad forbrugerne til at kaste sig over knapt så kendte spisefisk, som brosme, hvilling og rokkevinge.
Det skriver TV Lorry, at tidligere blev ukendte spisefisk på stribe sendt til udlandet. Nu får blandt andet stigende priser på kød os til at købe langt flere fisk end vi plejer. Og så er de ukendte fisk også en del af en kæmpe trend, påpeger en livsstilsekspert, der understreger, at en situation som denne, har vi prøvet før i krisetider. Vi spiser simpelthen det, der er.
Indehaver af fiskebutikken HAV i Torvehallerne i København, Jens Peter Moestrup Hansen fortæller til TV Lorry, at interessen for danske vildtfangede fisk er stor og forbrugerne prøver gerne nye arter som rokkevinge og fjæsing. Mens hurtigløberen som rødspætter samt fisken som er svaret på lørdagskyllingen – nemlig laksen, i højere grad bliver byttet ud med lidt mere eksotiske arter, men dog stadigt danske vildtfangede fisk.
Det går godt, for salget af disse, for nogle ukendte fiskearter, bliver nu langet over disken i et stadigt stigende antal, svarende til mere end 50 procent. »Folk vil gerne prøve noget nyt, samtidig man kan kombinerer det med det klimavenlige og det sundhedsmæssige,« fortæller butiksindehaveren af HAV.
Han må nu skrue mere op for bestillingerne mere ved fiskeauktionerne end tidligere, da københavnerne vil have dansk fisk på tallerknen.