Den traditionelle auktion er ikke helt afskaffet endnu ved Danske Fiskerauktioner

Den traditionelle auktion er ikke helt afskaffet endnu ved Danske Fiskerauktioner

Selvom Danske Fiskeauktioner er en topmoderne internet auktion med omkring 160 online-brugere hver dag, bliver stokken stadig taget i brug i Hvide Sande.
Hver dag kl. 10 afholdes der auktion på gammeldags manér. Her sælges lidt andre arter, end dem der normalt kommer ”på uret”. Hornfisk, gedde, aborre, helt, sild, fjordskrubber og smelt er nogle af de arter, der kan købes. Sidstnævnte er små sardinlignende fisk.

Det er dog ikke alle af de arter, der sælges på denne auktion, vi danskere har for vane at spise. Eksempelvis går smelt til lande som Tyskland, Holland, Spanien og Italien, hvor de frituresteges hele og serveres med aioli og en skive citron.

Det er lige nu også sæson for hornfisk. Selvom hornfisk ikke er en af de største sællerter på Danske Fiskeauktioner, er den alligevel værd at nævne her, da den har en opsigtsvækkende effekt. Den cylinderaflange fisk med de karakteristiske grønne ben er ikke alene en god og sund spise, den er rig på mineralet selen, som bidrager til dannelsen af sædceller. Så tænk over det derude.