De politiske partier har nu fordelt de forskellige ordførerskaber

De politiske partier har nu fordelt de forskellige ordførerskaber

For udvalget der interesserer Fiskerne og fiskebranchen, ser fordelingen af ordførerjobbet således ud for partierne:

 

Socialdemokratiet – Kasper Roug
De har valgt Kasper Roug (40 år) som fiskeriordfører

Kasper Roug er læreruddannet og cand.scient.soc. fra RUC. Han blev student fra Nakskov Gymnasium i 1999 og aftjente sin værnepligt i Livgarden med efterfølgende udsendelse ved NATO’s fredsskabende mission, KFOR4, i Kosovo 2001. Han bor i Maribo med sin kæreste og deres to børn.

 

Det Radikale Venstre – Rasmus Helvig Petersen
De har genvalgt Rasmus Helveg Petersen som fiskeriordfører.

Rasmus Helveg Petersen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993 og fik derefter arbejde i Folketingets EU-Oplysning. Han har siden været ansat som politisk reporter på Skive Folkeblad og Holbæk Amts Venstreblad (1995-1996), Dagbladet Information (1996-1998) og Jyllands-Posten (1998-1999).

Efter sin journalistiske karriere arbejdede Rasmus Helveg Petersen i Folkekirkens Nødhjælp som strategisk rådgiver (1999-2007). Siden som kommunikationschef i Gigtforeningen (2007-2009), kommunikations- og fundraisingchef i WWF Verdensnaturfonden (2009-2011).

I 2011-2015 sad han i Folketinget for Radikale Venstre, valgt i Sjællands Storkreds, men blev ikke genvalgt ved folketingsvalget i 2015. Rasmus Helveg Petersen blev i 2016 ansat som direktør i Dansk Institut for Partier og Demokrati.

I 2018 blev han opstillet som folketingskandidat for Radikale Venstre i Odense-kredsen og i Svendborg-Langeland-kredsen i Fyns Storkreds. Udover fiskeriet udfylder Rasmus Helveg Petersen ordføreskabet som socialordfører og landdistriktsordfører.

 

Liberal Alliance Alex Vanopslagh
De har valgt partiet formand Alex Vanopslagh der nu også bliver fiskeriordfører.

Alex Vanopslagh blev født den 17. oktober 1991 i Frankrig som søn af en fransk far, der var slagter samt en ufaglært mor.

Alex Vanopslagh flyttede som 5-årig til Danmark og er opvokset i Struer og nu bosat i Vanløse. I 2009 flyttede han til Herning og blev i 2011 student fra Herning HF- og studenterkursus (STX). Han er B.Sc. i statskundskab fra Syddansk Universitet i Odense. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2016. Desuden bestrider han også erhvervet som Politisk ordfører og ordfører for Skat, Erhverv, Beskæftigelse og sidst men ikke mindst Fødevarer og Fiskeri.

Han overtager posten fra Carsten Bach, som ikke blev valgt ind i Folketinget

 

Nye Borgerlige – Peter Seier Christensen
De har valgt Peter Seier Christensen som fiskeriordfører.

Peter Seier Christensen er født 30. december 1967 er ingeniør. Han er medstifter af det national-konservative parti Nye Borgerlige og næstformand i samme. Han har en fortid i PEGIDA, hvor han har deltaget i diverse demonstrationer.

Peter Seier Christensen er også klimaordfører, landbrugsordfører, forsvarsordfører, forskningsordfører, EU-ordfører, energiordfører, uddannelsesordfører, miljøordfører, fødevareordfører, udenrigsordfører, grønlandsordfører, færø-ordfører og ordfører for nordisk samarbejde.

 

Konservative Folkeparti – Per Larsen
De har valgt Per Larsen som fiskeriordfører. Han overtager dermed posten fra Orla Østerby. som var konservativ fiskeriordfører i sidste valgperiode.

Per Larsen er født 27. juni 1965 er kommunalpolitiker, som er regionsrådsmedlem i Region Nordjylland, valgt for Det Konservative Folkeparti. Larsen er uddannet agrarøkonom og arbejder i dag som produktchef.
Larsen er spidskandidat og regionsrådsformandskandidat ved kommunal- og regionsrådsvalget i 2017.

Per Larsen er desuden far til regionsrådsmedlem Martin Bech, der også sidder i Nordjyllands regionsråd.

 

Enhedslisten – Søren Egge Rasmussen
De har genvalgt Søren Egge Rasmussen som fiskeriordfører

Søren Egge Rasmussen er født 2. juli 1961. Han er både uddannet tømrer, økologisk landmand og har det såkaldt grønne bevis som driftleder. Disse færdigheder har siden 1996 gavnet Andelssamfundet i Hjortshøj, et øko-samfund med 200 voksne og 100 børn. Her har Søren Egge bygget huse og i mere end 10 år arbejdet som økologisk landmand på deltid.

Søren Egge Rasmussens politiske karriere begyndte med engagement i fredsbevægelsen, med solidaritetsarbejde med Mellemamerika og med fagligt arbejde for bedre arbejdsmiljø og organisering af lærlinge. I de seneste år har han været bestyrelsesformand i energiselskabet NRGi amba og Havvind Århus Bugt. Han har repræsenteret Enhedslisten i flere omgange, både i Århus Byråd og i Folketinget.Søren Egge Rasmussen bestrider samtidig også hvervet som Energiordfører, Fødevareordfører, Fiskeriordfører, Dyrevelfærdsordfører, Landbrugsordfører, Boligordfører

 

Venstre – Erling Bonnesen
De har genvalgt Erling Bonnesen der er født 28. marts 1955 er valgt for Venstre i Svendborgkredsen.

Bonnesen er uddannet som tekniker på økonomilinjen med ophold i Malmø og Oslo mellem 1974-1978, derefter tjenestegjorde han et år ved Livgarden til 1979, siden beskæftiget indenfor erhvervs- og økonomibranchen frem til 1998. Siden 1980 har Bonnesen været aktiv i forenings-, bestyrelses-arbejde og vælgerforeninger.

Bonnesen var fra 1994 til 2006 borgmester i Broby Kommune. Mellem 2002-2004 var han også bestyrelsesmedlem i Kommunernes Landsforening.

Bonnesen indtrådte for første gang i Folketinget i 2004 efter Mariann Fischer Boels mandatnedlæggelse. Han varetager i dag hvervet som Venstres fødevare-, fiskeri- og landbrugsordfører og er medlem af en række udvalg i Folketinget.

 

Socialistisk Folkeparti – Trine Torp
De har valgt Trine Torp der er født 18. februar 1970 og uddannet cand.psyk i 2000 fra Københavns Universitet og ansat som lektor på Professionshøjskolen Metropol, Institut for Samfundsfaglig og Pædagogisk Efter- og videreuddannelse. Hun har tidligere arbejdet otte år som psykolog med udsatte børn, unge og familier i bl.a. tidligere Karlebo Kommune og Hundested Kommune. Hun er siden 2015 medlem af Folketinget for SF.

Ved folketingsvalget 2015 opnåede hun 2.494 personlige stemmer hvilket var nok til et tillægsmandat i Nordsjællands Storkreds. Hun har været indvalgt i byrådet i Halsnæs Kommune fra 2009-2015.