Danmark flot repræsenteret på fiskerimesse i Chile

Danmark flot repræsenteret på fiskerimesse i Chile

AquaSur, der en af verdens største messer inden for aquakultur og fiskeri, bliver i disse dage afholdt i Puerto Montt, Chile. Danish Fishing Equipment Group og de danske udstillere repræsenterer messens største udstillergruppe med 19 danske virksomheder i den danske nationalpavillon, der fylder mere end 400 m2.
AquaSur-udstillingen, der startede den 10. oktober, varer indtil lørdag d. 13. oktober og kom særdeles godt fra start, da der allerede inden middag på udstillingens første dag kom den første millionordre i hus på den danske pavillon. Flere udstillere fortæller, at det er den bedste første messedag, de hidtil har haft på AquaSur. Det lover godt for de kommende dage, da dag to og dag tre plejer at være de travleste med flest besøgende kunder og interesserede.

De i alt 19 danske udstillere står samlet på den danske nationalpavillon, og fylder således 400 m2 af messen, som betragtes som den vigtigste på sit område i Sydamerika. Det er anden gang, at Danish Fishing Equipment Group deltager på den chilenske messe, første gang var i 2010, hvor 15 danske virksomheder var med.

Efter den officielle åbningsceremoni den 10. oktober, med deltagelse af den danske ambassadør i Chile, Lars Steen Nielsen, kom den officielle delegation på besøg på den danske fællesstand for at hilse på de danske virksomheder. Delegationen bestod af den chilenske viceminister for fiskeri, præsidenten for ”Salmon Chile” og præsidenten for Aqua Chile.

Den danske fællesstand er arrangeret af Eksportforeningen i samarbejde med den danske ambassade i Santiago. Allerede i marts 2013 får de danske udstillere mulighed for at følge op på de kontakter, der bliver skabt på AquaSur udstillingen. Dronningen og Prinsgemalen besøger nemlig Chile under et officielt statsbesøg, og tager i den forbindelse en dansk erhvervsdelegation med sig til det sydamerikanske land.

På årets AquaSur-messe er der ca. 1.000 deltagende virksomheder på det 70.000 m2 messeareal, der repræsenterer 40 forskellige lande. Man forventer, at cirka 18.000 besøgende vil runde messen i løbet af de fire dage, udstillingen varer.

Fakta

Danish Fishing Equipment Group er et netværk under Eksportforeningen, der er en privat landdækkende netværksforening, som består af ca. 500 medlemsvirksomheder. Medlemmerne er inddelt i netværk sammensat efter branche- og kundeinteresser i udlandet og spænder lige fra de små nye eksportører til de store industrilokomotiver. Eksportforeningen arrangerer bl.a. eksportfremstød og fællesstande på internationale udstillinger.
Læs mere om Eksportforeningen på www.dk-export.dk

Kilde: Danish Fishing Equipment Group
FiskerForum.com