Canadisk frysetrawler øger kapaciteten med knap 30 procent

Canadisk frysetrawler øger kapaciteten med knap 30 procent

Det Inuit-ejet fiskefartøj Saputi, har netop gennemgået en større ombygning, der giver en større fleksibilitet mht. lagerplads og rejselængde. Det er nu forberedt på fiskeri i det Arktiske.
Udvidelsen har øget lastrummet, som vil give fryseskibet Saputi en mulighed for at transportere op til 900 tons pighvar eller rejer per tur, en øgning fra tidligere 650 tons.

Det femogtyve år gamle fartøj fik ligeledes skiftet frysesystemet ud og trawlet blev også opgraderet ved samme lejlighed.

“Vi har fem frysere, og vi kan nu fryse op til 35 tons per døgn,” siger Gordon Frances fra trawleren Saputi, som har ligget i havn i Iqaluit i Canada, lige nord for Hudson strædet, siden fredag.

“Alt er testet og gennemprøvet og det hele synes at fungere godt, så det er en win-win for alle i dette øjeblik,” siger formanden Harry Flaherty for Qikiqtaaluk Corporation.

Frysetrawleren Saputi er nu næsten 76 meter lang og har i dag plads til 24 besætningsmedlemmer der består af navigatører, pakke- og rengøringsfolk. Alle er tilfredse med hvorledes skibet er lavet om og glæder sig over ombygningen. ”men det er svært at være væk fra familien seks måneder om året,” siger besætningsmedlem Roderick Wencil, men tilføjer, ”det hurtigt bliver en vane.”

Selskabet havde et godt år sidste år og håber med ombygningen at holde succesen kørende. Fartøjet smider fortøjningerne nu og sejler ud mod Grønland for at gå på fiskeri igen.

Kilde: CBC News – North
FiskerForum.com