Britisk top-politiker ønsker ny Brexit-afstemning

Britisk top-politiker ønsker ny Brexit-afstemning

Tidligere konservativ støtte for den britiske regeringschef Theresa May, ex.undervisningsminister Justine Greening, opfordrer nu til ny afstemning om britisk EU-medlemskab, skriver The Times.

Den britiske regeringsleders forhåbninger om at få støtte til sit brexit-kompromis er dermed faldet faretruende, efter at den konservative politiker Justine Greening, som én af de første højtstående politikere i det konservative parti, nu opfordre til en helt ny afsteming om briternes medlemsskab af EU.

Flere går imod regeringschefen

Nu har Justine Greening meldt sig i rækken af utilfredse konservative over Brexitaftalen og foreslår nu istedet en helt nu afstemning. Den tidligere undervisningsminister skriver direkte i The Times, at denne aftale der nu foreligger, er den værst tænkelige løsning på alle mulige måder. Landet er delt ligeover, og selv det som briterne kalder »Free vote«, vil ikke give den tilstrækkelige legitimitet til en endelig beslutning.

Han ser det britiske folk, som eneste og den mest rigtige løsning, for politikerne er kørt fast. Så – beslutningen tilbage til folket og lad dem afgøre landets skæbne.

USA har som en mulig kommende handelspartner, også kritiseret May´s Brexit-udspil. Det vil efter amerikanernes mening betyde at en handelsaftale mellem de to lande, USA og Briterne, er blevet nærmest umulig- og vanskeliggjort.

De første afstemninger ligger lige for, hvor det første er en afstemning om ændringerne til toldlovgivningen, der er lavet af medlemmerne af European Resarch Group, med det ene formål, at spolere premierministerens plander om en mulig frihandelsaftale mellem EU på den ene side og Storbritanien på den anden.

Kilde: The Times. FskerForum.dk