BREXIT er teamet på en offentlig høring

BREXIT er teamet på en offentlig høring

Storbritannien og EU arbejder på at få landet en aftale om Storbritanniens udtrædelse af EU. Aftalen vil få stor betydning for danske interesser, og dansk fiskeri kan være blandt de erhverv, der bliver hårdest ramt af BREXIT.

Men hvad kommer BREXIT til at betyde for dansk fiskeeksport, danske arbejdspladser og for de lokale kystsamfund?

Dette er fokus for Miljø- og Fødevareudvalgets offentlige høring om BREXIT og fiskeriet den 17. januar 2018, kl. 09.00- 12.00. Høringen finder sted i Landstingssalen på Christiansborg.

»BREXITs betydning for fiskeriet i Danmark står højt på dagsordenen i Miljø- og Fødevareudvalget. Dele af Storbritanniens farvande udgør et vigtigt fangstområde for mange danske fiskere. Derfor vil BREXIT få betydning for dansk fiskeri og forarbejdningsindustrien. Vi ønsker i udvalget at sætte fokus på, hvilke konsekvenser BREXIT kan få for fiskeriet i Danmark«, siger Miljø- og Fødevareudvalgets formand Pia Adelsteen (DF).

Ved høringen vil der være oplæg fra Ministeren for Fiskeri og Ligestilling og minister for nordisk samarbejde, Karen Ellemann, den britiske ambassadør i Danmark, Dansk Fiskeriforening, Danish Seafood Association, Dansk Pelagisk Producent Organisation, Marine Ingredients Denmark samt fra Frederikshavn Kommune.

Link til program og tilmelding