Borgerlige partier presser på for en løsning af fiskeriet i norsk zone

Borgerlige partier presser på for en løsning af fiskeriet i norsk zone

Alt i mens Christiansborg politikerne, debatterede om muligheden for at få sat gang i kvoteforhandlingerne mellem EU og Norge igen, er forhandlingerne netop gået i gang i London i dag.

Om det er den slet skjulte trussel, om boykot af norske fisk til EU eller om det er Norges egne fiskere, der også lider under den manglede aftale, der har fået Norge til forhandlingsbordet igen, vides ikke.

Men da parterne skiltes i weekenden, lå der allerede en næsten underskrevet aftale klar for fiskeriet af de fælles kvoter for Nordsøen og Skagerrak. Det var kun nordmændenes sidste og pludselige skiften taktik, hvor de trak den evigt tilbagevendende joker ind i spillet, makrelfiskeriet i NordøstAtlanten ind i aftalen, selvom aftalen næsten var i mål. Dette træk fik forhandlingerne til at bryde sammen.

EU-kommissionen har i følge Danmarks Fiskeriforening indkaldt repræsentanter for medlemslandene til mødet i London, som foruden forhandlingerne om fiskeriet i Skagerrak og Nordsøen også handler om at få indgået en aftale om makrellen i Nordatlanten.

Danske fiskerne har længe været gidsler i et skandaløst forhandlingsforløb om fiskekvoterne i Nordsøen og Skagerrak, hvor de i lang tid kun har kunnet se magtesløse til, at embedsmænd med vekselende succes, har forsøgt, først at forhandle makrelkvoterne hjem fra det NordøstAtlantiske område og siden kvoterne for Nordsøen og Skagerrak, begge gange forgæves og uden held. Håbet er at London forhandlingerne nu vil komme succesfuldt i mål.