Blåmuslingefiskeriet åbner ved Fyn og langs den jyske Østkyst

Blåmuslingefiskeriet åbner ved Fyn og langs den jyske Østkyst

Seks fartøjer kan hente 8.000 tons blåmuslinger op af vandet i en række områder ved Fyn og langs den jyske østkyst.

Fiskeriet skal bl.a. foregå i det følsomme Natura 2000-område ved Lillebælt, og derfor er der krav om, at fartøjerne skal bruge GPS og sensorudstyr, som sikrer, at naturen bliver beskyttet mod fiskeriet. Der er det samme krav til blåmuslingefiskeri i Limfjorden.

Samme kvote som sidste år

Kvoten på 8.000 tons gælder for hele året, og har samme størrelse som sidste år. Fiskeriet åbner efter videnskabelig rådgivning fra DTU Aqua, som vurderer, at den ansøgte kvote er bæredygtigt for blåmuslingebestanden i området. Fiskeriet er også i overensstemmelse med regeringens muslingepolitik. Muslingepolitikken siger, at bl.a. fiskeri ikke må påvirke mere end 15 procent af et Natura2000-område.

Fiskeriet tager desuden hensyn til bl.a. stenrev og ålegræs.

Udover fiskeriet i Lillebælt har de seks fartøjer også tilladelse til at fiske efter blåmuslinger ved Syddjurs og Samsø, i Horsens Fjord, ved Nordfyn og i Storebælt, i det Sydfynske Øhav og ved Als.

Fiskeritilladelserne løber frem til 29. februar 2016. Sidste år blev der brugt omkring 7.500 tons af kvoten, og blåmuslingefiskeriet i disse områder havde en samlet værdi af ca. 7,5 mio. kr.

Læs mere om muslinger (Læs mere om blåmuslinger her) og østers (Læs mere om Østers her).