Bestiller to nye brøndbåde med option på et tredje fartøj
Selskabet, Norsk Fisketransport (NFT) har netop skrevet kontrakt på nybygning af nye brøndbåde for over en milliard NOK kroner, med Havyard og vurderer samtidig at der bliver behov for et tredje også.

Bestiller to nye brøndbåde med option på et tredje fartøj

Selskabet, Norsk Fisketransport (NFT) har netop skrevet kontrakt på nybygning af nye brøndbåde for over en milliard NOK kroner, med Havyard og vurderer samtidig at der bliver behov for et tredje også.

 

Det skriver det norske værft Havyard i en pressemeddelelse, og skriver videre at baggrunden for den nye ordre til NFT, har skrevet en langsigtet fragtaftale om fire brøndbåde til en større norsk opdrætsoperatør.

 

Ordren vil være fartøjer nummer fem og seks til NFT i Havyard type 587 design, og de vil være søsterskibe til nybygning nr. 147, der er planlagt til levering i slutningen af maj 2020.

 

De to nye fartøjer er blevet tildelt bygge-nummer 150 og 151 og vil blive leveret i december måned 2020 og juni måned 2021. Kontrakten giver en option og dermed mulighed for bestilling af et tredje skib, der hvis den udnyttes inden udgangen af ​​november måned 2019, kan blive leveret blive leveret i november måned 2021.

 

Effektive og miljøvenlige fartøjer
Skibene er designet med cylindriske fisketanke, hvilket giver gode konstante strømningsforhold samt en god vandkvalitet. Dette bevarer igen kvaliteten af ​​fisken, både under håndteringen og transporten, selv når der er store mængder om bord.

 

Effektive filtrerings- og vandbehandlingssystemer muliggør transport i lukkede systemer over lange afstande og derved forhindres udledninger, med tilhørende miljøpåvirkning, infektionsrisiko mv. Dette kombineret med et effektivt fremdriftssystem og en optimeret skrogform gør Havyard type 587 design til en af ​​verdens mest effektive og miljøvenlige brøndebåde.

 

VD i NFT Oddleif Wigdahl roser samarbejdet med det norske værft Havyard, og udtrykker samtidig stor tilfredshed med de tidligere leverede fartøjer. Derfor ønsker man fra NFT’s side, at fortsætte med at anvende samme skibsdesign og produktleverancer fra det norsk værft fremadrettet.

 

Brøndbåds-nybygninger er en kompliceret proces, men med Havyard’s ekspertise, erfaring og samarbejde på tværs af fagene og forretningsområderne, er det norske værft i stand til at levere, præcist hvad kunden ønsker. Værftet er meget glade for at arbejde på nye projekter med NFT, så det gode samarbejde kan fortsætte, siger en tilfreds adm. direktør Geir Johan Bakke omkring det fortsatte samarbejde.

 

Nybygningerne bliver »En Komplet Havyard levering«
Alle Havyards fem forretningsområder vil bidrage til leveringen. Fish Handling (MMC First Process) vil levere det indbyggede fiskehåndteringssystem. Power & Control (Norwegian Electric Systems) leverer strøm og styring fra bro til propeller. Ship Design & Solutions ligger bag designet, og Shipbuilding Technology gården i Leirvik vil udstyre skibet. Produktion & Service vil levere underleverandører til værftet.