Bedre rødspættefiskeri efter kulingen i sidste uge

Bedre rødspættefiskeri efter kulingen i sidste uge

Skipper Kenneth Nielsen ombord på L 353 »Biscayen« fra Thorsminde har her de sidste tre dage oplevet nærmest et boom i rødspættefiskeriet i Nordsøen. Efter nogle sløje ture med megen strøm, østlig kuling og råkoldt, har det nu ændret sig til det bedre.

»Vi har været lidt heldige«, fortæller Thorsminde-skipperen til FiskerForum.dk, »Vi har haft en nogenlunde afregningspris, men desværre ikke helt så mange fisk som vi plejer på denne tid af året. Det syntes at vende her i sidste uge, hvor kulingen lagde sig, så er det som om rødspætterne er vendt tilbage. Flere er med rogn endnu og der er flere tegn på at føden af mindre tobis også rører på sig, så det ser rigtig fornuftigt ud lige nu.« fortsætter Kenneth Nielsen og håber som de fleste, på at priserne kan holde niveau et stykke tid endnu.

Den vestjyske fisker regner med at lande ca. 15 til 16 tons rødspætter inden påske og med de første tegn på tunger i nordvest, ud for Thyborøn, tyder det på et kommende tunge fiskeri allerede kommer fornuftigt fra start her lige efter påske.

»Fiskeriet har ændret sig lidt,« forklarer Kenneth videre, »vi oplever flere rokker nu end før og de arter vi normalt fangede i den engelske kanal, ser ud til at være trukket længere mod nord nu. Det er også noget vi hører fra andre, at forholdene er ændret.«

Så mens skipper og besætning hiver de sidste af 700 garn 40 mil vest for hjemhavnen, glæder han sig alligevel over, at man har set de første tegn på tunger og meddelelsen omkring den lille proteinrige tobis nu også er kommet frem, luner også. Der er derfor flere positive træk ved fiskeriet, også til tiden efter påske.

FiskerForum.dk