Andersen frygter nedprioritering af fiskeriet i ny kommission

Andersen frygter nedprioritering af fiskeriet i ny kommission

Formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen tolker den nye Kommissionsformand Jean Claude Junckers forslag om, at sammenlægge fiskeriet og miljøet under samme kommission, som en tydelig nedprioritering af fiskeriet.

Fiskerne siger NO GO til sammenblanding af miljø og fiskeri

Udtalelsen fra den danske formand, kommer kort efter den 64-årige Kamenu Vella fra Malta er blevet foreslået som ny kommissær for Fiskeri og Maritime anliggender samt miljøet. At blande miljøet sammen med fiskeriet, kan kun, efter den danske fiskeriformands overbevisning, tage fokus og tid fra de fiskeripolitiske spørgsmål. Det vil fører til mindre politisk opmærksomhed fra fiskerikommissærens side og man risikere dermed, at give erhvervet problemer med udvikle sig i fremtiden.

Tidspunktet er det værst tænkelige, ifølge Svend-Erik Andersen, der påpeger de store og voldsomme ændringer fiskeriet står overfor, men henvisning til den kommende fælles fiskeripolitik, der allerede fra nytår skal implementeres.

Hurtigt møde med den nye fiskerikommissær

Derfor ønsker Danmarks Fiskeriforening PO hurtigst muligt et møde med den nye kommissær, for at diskutere udfordringerne der ligger i den politisk vedtagne fælles fiskeripolitik, men også sikre, at den nye europæiske fiskerikommissær har fokus på hovedområdet, Fiskeri.

Der er ingen tvivl om de kommende år bliver helt afgørende for dansk fiskeri, set i et europæisk perspektiv, slutter Svend-Erik Andersen