Amerikansk dagligvarehandel sælger nu antibiotika-fri laks

Amerikansk dagligvarehandel sælger nu antibiotika-fri laks

Det amerikanske Costco Wholesale Corporation, som er en lukket indkøbsforening for medlemmer i USA, er allerede begyndt at sælge Norske Laks mærket med ”avlet uden brug af Antibiotika”, før den endelige introduktion til det øvrige marked i juni måned i år.

Den norske laks sælges for $ 8,99 pr pund, hvilket er en dollar over prisen på $ 7,99 pr pund for chilenske laks, fortæller kilder til den amerikanske netavis Undercurrentnews.com.

Det er de amerikanske forbrugers bekymring over brugen af antibiotika, der er hovedårsagen til Costcos nye kontrakt. Mens kilder i branchen og i industrien, også tillægger de billige priser på norsk laks og den svage norske krone over for dollaren, også som værende væsentlige faktorer i Costcos valg af norske antibiotika fri laks. Costco har dog været ude med en erklæring om, at man fra forretningens side arbejder hen imod at fjerne kød fra dyr, der er opdrættet med antibiotika.

Flere og flere produkter, i den amerikanske detailhandel, sælges i dag med denne antibiotikafri mærkning. En tendens der sikkert vil brede sig fremover.