Årets praktikplads 2018 i fiskeriet er fundet

Årets praktikplads 2018 i fiskeriet er fundet

Spændingen blev udløst hertil formiddag på Fiskeriskolen i Thyborøn, da skipper og besætning på HV 16 »Katharine« modtog den ærefulde titel og et kontant beløb på 6000,- kroner fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd.

Hvert år kårer Fiskeriets Arbejdsmiljøråd »Årets læreplads, i forbindelse med uddelingen af Det Blå Bevis på Fiskeriskolen.

Vinderen af »Årets Praktikplads 2018« udvælges mellem de fiskefartøjer, der har haft lærlinge om bord i årets løb og som er blevet indstillet til prisen. »Prisen gives som påskønnelse for udvist omhu med sikkerhed og arbejdsmiljø i uddannelsen af unge til fiskerierhvervet.«

Det er bestyrelsen i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd og direktøren Flemming Christensen der udpeger årets læreplads ud fra de indkomne indstillinger. Flemming Christensen kom i sin tale og anbefaling af HV 16 »Katharine« også ind på konkurrencen om »Årets Praktikplads«, som sædvanligt har været en svær opgave blandt de meget fine indstillinger der har været. Men rådet har efter moden overvejelse og en grundig vurdering, fundet at besætning og skipper på HV 16 »Katharine«, kompetent og fagligt har videregivet deres erfaring og endvidere lagt vægt på formidlingen og vigtigheden af et godt arbejdsmiljø og sikkerhed ombord. Kriterier der til fulde opfylder indstillingen til prisen »Årets Praktikplads 2018.

Blandt andet har udtalelser ombord på »KATHARINE«, fra Sebastian Christensen og Frederik Schramm været en medvirkende årsag til at »Katharine« løb af med titlen. De har skrevet følgende: – Det har uden sammenligning været det bedste og sjoveste år i mit liv. – Jeg får gennemgået og skrevet under på APVèn inden afgang. – Første dag får jeg rundvisning og bliver spurgt ind til, hvor meget jeg ved og husker fra sø-sikkerhedskursus, da de går meget op i sikkerheden ombord. – Vi har månedlige sikkerhedsøvelser, mand over bord, brand og båd-rulle. – Vi må ikke losse uden hjelm heller. De ting vi gør ombord for at sikkerheden er i top gør, at jeg føler mig altid sikker. – Jeg har det rigtig godt med besætningen, man snakker med hinanden om tykt og tyndt og gør man det godt, er der en gulerod, hvilket jeg meget godt kan lide. – Uden at lyde selvfed, vil jeg sige, man bliver en dygtig og alsidig fisker om bord på dette fartøj, man lære alt fra for til agter. – Jeg stoler 100 % på de andre med mit liv. – Det er en dygtig besætning, der gør meget ud af at lære fra sig. – Jeg føler mig ikke rigtig som lærling. Grunden til det er, at vi har det så godt sammen, og jeg får en masse ansvar. – Jeg har virkelig fundet min hylde og fundet ud af, hvem jeg er. – Det har jeg selvfølgelig selv stået for, men jeg kunne på ingen måde have gjort det uden denne besætningen.

På den baggrund blev det HV 16 ”KATHARINE”, der i 2018 blev årets praktikplads.

FiskerForum.dk ønsker besætning og skipper på HV 16 »Katharine« et stort tillykke med titlen.

Kilde: F-a.dk FiskerForum.dk