Åbent skib var stort tilløbsstykke på Hirtshals Havn

Åbent skib var stort tilløbsstykke på Hirtshals Havn

Èn af Danmarks største pelagiske trawlere, holdt Åbent Skib søndag den 24. juli ved Notkajen på Hirtshals Havn.

I hundredevis af besøgende lagde på denne smukke solbeskinnet søndag, vejen forbi HG 62 Beinur, for ved selvsyn at se hvorledes en hypermoderne supertrawler er indrettet og ser ud inden i.

En rivende udvikling

Der er da også sket noget siden ejeren Virgar Tindskard lagde til i Danmark i 70`erne og nu ca. 40 år og fire skibe senere, nu står med et teknologisk pragtstykke af et fiskefartøj, bygget på Karstensens Skibsværft i Skagen, et fartøj der er udstyret og udrustet med alt hvad en skipper samt besætning kan ønske sig.

Navnet Beinur er færøsk, kan på dansk oversættes til »direkte«, som egentligt betegner ejerkredsen meget godt, hvor Virgar Tindskard, sammen med sine sønner og datter, står bag det ekspanderende rederi. Et fiskerifællesskab der med det nye fartøj, både sikre besætningen bedre og mere komfortable forhold ombord, samt større sikkerhed og ikke mindst en betydelig bedre økonomi, driftøkonomisk, men også med en øget kapacitet, der i sidste ende betyder lavere omkostninger pr. kilo fanget fisk og dermed et langt bedre bundlinjeresultat.

Festlighederne på kajen

Direktør for Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) Esben Sverdrup-Jensen bød skibet velkommen, med en forfriskning ved organisationens kontor på Notkajen, mens der var åbent skib på Beinur.

Her blev de første af mange besøgende modtaget ved madteltet, hvor der var portionsanrettet 350 tallerkner med alt godt fra havet og lidt til at skylle efter med.

En helt igennem festlig dag med HG 62 Beinur i centrum for begivenhederne, og hvor vejret heldigvis viste sig fra sin aller bedste side.

Du kan herunder se fotograf Henning Hansen´s video af HG 62 Beinur´s anløb af Hirtshals Havn.

Sidst skal der også lyde et stort tillykke fra FiskerForum.dk, til familien Tindskard for nybygningen HG 62 Beinur samt et ønske om god vind fremover.