Der har været en skibshandel på Færøerne i den forgangne uge. Atlantsfarið blev i ugens løb solgt til en virksomhed i Kollefjord. Skibet skifter nu navn til Norðhavið, og får hjemmehavn i Kollefjord. Prisen på fartøjet er ikke oplyst, men det er hensigten at skibet skal have større kvoter end skibet har i dag.
Masser af kuller til Kósina i Klaksvík
Lineskibet Kvikk lander en last på 16,3 tons til Kósina i Klaksvík, det meste var 15,5 tons kuller, som har en kilopris på 12,70 kr. Lasten var vurderet til 203,250,00 kr.
Som de har fisket i 9 dage ved Færøerne og fiskeriet har været fint på turen. Jákup B lander en last på 13 tons til Kósina i Klaksvík, hvoraf det meste var 9,9 tons kuller, som har en kilopris på 17,73 kr. De har fisket i 5 dage nord for Færøerne og fiskeriet har også her været fint. Lasten er vurderet til 164,877,00 kr.
Tórshavn modtager kuller og sej
Linekutteren Volunteer en last på 18,9 tons til Barðið i tórshavn. Overvejende 10,8 tons kuller , som har en kilopris på 13,05 kr. Lasten var vurderet til 269,090,00 kr., som de har fisket i 4 dage vest for Færøerne og fiskeriet betegnes som værende rigtig godt. Trawleren Phoenix landede i ugens løb en last på 46,5 tons til Barðið. Det meste var 43 tons sej, som har en kilopris på 8,75 kr. De har fået lasten vurderet til 414,998,0 kr.
Leirvík modtager pæne landinger af havtaske
Den mindre trawler Búgvin lander en last på 6,9 tons til Leirvik, hvoraf det meste er 3,5 tons havtaske, som har en kilopris på 30 kr. De har fisket i 5 dage og lasten er vurderet til 144,198,50 kr. Fiskeriet har været rigtig fint på denne tur. Olga Maria lander også en last til Leirvik på 20,9 tons, hvoraf det meste var 7 tons havtaske, som har en kilopris på 23,- kr. Lasten er vurderet til 342,607,00 kr., som de har fisket ved Færøerne i 8 dage på denne tur.
Torsk og sej til Runavík og Hvalba
Lineskibet Sigmund lander en last på 34,7 tons i Runavík, fangsten bestod overvejende af 12 tons torsk, som har en kilopris på 19 kr. Lasten er vurderet til 537,080,00 kr., som de har fisket i 8 dage vest for Færøerne, og fiskeriet har været godt. Partrawlerne Steinór og Niels Pauli landede i ugens løb en last på 260,000 pund, langt overvejende sej, som de har fisket i 9 dage ud for Færøerne og fiskeriet betegnes som godt og de tog da også straks tilbage til fiskeriet ved Færøerne, efter landingen.
Industrifisk fra Færøsk farvand landes på Island
Heimaey landede i ugen en en fuld last blåhvilling i Island. Hvor de skulle lande, er ikke oplyst. Fiskeriet har været godt på turen, hvor de har fisket i færøsk farvand. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri.
Beitir landede i ugens løb sin første last i Island. De landede en last på 2830 tons blåhvilling, efter et godt fiskeri ved Færøerne. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling. Beitir er tidligere ejet af Henning Kjeldsen og hed dengang Gitte Henning. Et fartøj som Kjeldsen fik bygget tilbage i 2014.
Industrifisk og makrel til Kollefjord og Fuglefjord
I ugens løb landede Næraberg en last på 3200 tons blåhvilling til Faore Pelagic i Kollefjord. De har fisket syd for Færøerne og straks efter landing, tog de tilbage på fiskeriet. Isafold fra Hirtshals landede i ugens løb en last på 1500 tons makrel til Fuglefjord, som de har fisket i EU farvand. Makrellen er god og så snart de har landet, regner man med at tage tilbage på fiskeri efter makrel i EU farvand.
St. Pierreet Miquelon Canada
Ågot fra Klaksvík landede i ugens løb en last på 125 tons frossen torsk i St.Pierre. De har fisket på Flemish Cap og fiskeriet har været godt. De måtte dog søge havn, efter man havde problemer med kølemaskinerne. De tog dog kort efter tilbage til fiskeriet, efter problemerne med kølingen var løst.
Blandet fisk som kuller og torsk landes i Norge
Langenes landede i ugens løb en last på 420 tons i Tromsø. Det var overvejende torsk, mens også lidt kuller. De har fisket i 15 dage i norsk farvand og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri i norsk farvand.
Grønlandsk fartøj på værft i Danmark
Den grønlandske frysetrawler Tuugaalik kom i ugens løb til Færøerne med udstyr, som de afleverede til Vónina, før de sejlede videre til Danmark, hvor de landede lasten af hellefisk, og derefter tog på værft. Når de har været på værft, går turen tilbage til Færøerne, hvor de tager udstyret ombord igen for siden at sætte kursen til fiskeriet ved Grønland.