Der er nu åbnet mulighed for at Dansk Tang kan etablere Danmarks første og største kommercielle tangplantage ved Odsherred i nordvestsjælland. Med en nærmest perfekt beliggenhed, med Sejerø Bugten mod vest og Kattegat mod nord samt Isefjorden mod øst, ligger produktionen lige til højrebenet.
Det skriver DR nyhederne, at det danske tangselskab nu er inde i seriøse planer om at etablere en decideret tangplantage, hvor tangen dyrkes på forskellige dybder. Pga. de tre kystlinjeres forskellighed, både hvad angår saltindhold, bundforhold fra sten til sand og ikke mindst forskellige dybder, gør at selskabet allerede nu er oppe på at kunne levere ikke mindre end 19 forskellige tangarter.
Tang som nu skal produceres i større mængder for at efterkomme den stadigt stigende efterspørgsel fra gourmetsteder og restauranter rundt om i landet.
Derfor går det lille tangfirma nu igang med at dyrke tangen på liner og ikke på sten. Et andet punkt hvor dansk tang adskiller sig fra tidligere tangprojekter er, at denne landets første kommercielle tangplantage, ikke vil modtage støtte fra hverken EU eller andre fondsmidler.
Der høstes skånsomt, noget der passer helt fint ind i de mad-tendenser og trends vi ser for tiden, fortæller simon Weber fra Dansk Tang til DR Nyhederne. »Alt skal være sundt, bæredygtigt og vegansk, og der passer tang bare ind på alle parametre. Alle kan spise det, og det har ikke nogle konsekvenser for miljøet – og så smager det ovenikøbet godt,« understreger Simon Weber videre. »Vi klipper kun det yderste af tangbladene, som efterfølgende og umiddelbart efter bliver transporteret direkte ud til spisestederne.« Miljøet og fiskelivet forbliver derfor intakt og skåner samtidig livet kystnært og som en positiv sidegevinst, renser tangen samtidig vandet, så produktionen er en ren vind-vind.
Dansk Tang er efterspurgt allerede, og der leveres eksklusivt til så kendte restauranter som, Noma, Geranium samt Dragsholm Slot m.fl.
Kilde: DR Nyhederne
FiskerForum.dk