Nyt fra Færøerne – Færøske trawlere lander sej
I sidste uge landede de færøske partrawlere **Bakur** og **Stelkur** 180.000 pund på kajen af Runavík. Fangsten var overvejende sej.

Nyt fra Færøerne – Færøske trawlere lander sej

I den lille færøske bygd Runavík, der blev grundlagt tilbage i 1916 på det sydlige Eysturoy, da Hans Tausen byggede sit første hus her, ligger den vigtige fiskerihavn med adskillige fiske-forarbejdningssteder og et fiskeri, der bliver serviceret af mange små mindre specialværksteder og forretninger.

I sidste uge landede de færøske partrawlere **Bakur** og **Stelkur** 180.000 pund, hvoraf det meste var sej, som de havde fisket ud for Færøerne. Fiskeriet var fornuftigt og straks efter landingen, tog begge trawlere atter på fiskeri efter sej. Trawlerne **Rókur** og **Lerkur** landede ligeledes i sidste uge en last på 120.000 pund, overvejende sej. De har også fisket ud for Færøerne, og fiskeriet har også her været fornuftigt og fint. De tog også straks tilbage til fiskeriet, efter landingen.

Trawlerne, der ejes af Faroe Origin, har ejerkredsen P/F Vardin og Sp/f Fremherji samt Samherji HF og P/F Bacalao bag sig. De seks trawlere er; Heykur, Rókur, Stelkur, Falkur, Lerkur samt Bakur.