Den norske Videnskabskomitè for madtryghed (VKM) konkluderer fortsat, at fisk beskytter mod hjerte kar sygdomme, der samtidig giver kroppen vigtige næringsstoffer som omega-3 fedtsyre og vitamin D samt jod og selen. Fisk er desuden en letfordøjelig proteinkilde.
Så man kan roligt spise mere end et kilo opdrætslaks i ugen, uden risiko for at få skadelige mængder af PCB og dioksiner i kroppen, fortæller det norske VKM og gør samtidig opmærksom på de præventive helbredsfordele, helt opvejer den ubetydelige risiko af forureninger, som fisk kan være udsat for.
Så modsat anbefalingen fra VKM i 2006, hvor anbefalingen lød på 400 gram fisk om ugen, overfor gravide og unge, er disse nu helt fjernet. Udelukkende pga. nedgangen i mængden af miljøgifte i opdrætsfisk. Opdrætsfisken fodres i dag med mere soya og planter, hvor dette udgør mere end 70 procent af fodret i dag.
Udfra dette faktum, anbefaler Det norske forskningsinstitut Nofima nu, at man i stedet øger indtaget af fisk, for at opnå den fulde dækning af Omega-3 fedtsyre.
Læs rapporten her fra den norske videnskabskomitè for madtryghed