Al begyndelse er svær og her er Havlines slagteskib »Norwegian Gannet« ingen undtagelse. Først havde de myndighedsproblemer med overhovedet at få lov til at fragte og slagte laks direkte fra de norske havdambrug. Da det gik i orden, fik lakseskibet problemer med svingende kvalitet af de leverede laks, med undskyldninger, ligefra dårligt vejr til andre gange hvor vejret fisk skylden til andre gange hvor undskyldningen var den dårlige kvalitet fra producenterne og farmerne.
Så undskyldninger har der været nok af, og én af aftagerne af de norske båd-slagtede laks, danske Polar Salmon Hjerting Laks i Esbjerg, er med dansk Christoph Kjærgaard ved roret, ikke synderligt imponeret over den leverede kvalitet af laksen.
Til iLaks.no siger den danske direktør, »at han sidste år modtog laks af næsten ubrugelig kvalitet. Virksomheden krævede efterfølgende reklamation for tre ton laks hos sælgeren, Hav Line, der står bag slagteskibet.
Mindst to gange har det været en ren katastrofe med kvaliteten på laksen, fortæller Christoph Kjærgaard. »Fisken var meget blød og blødere end jeg nogensinde har oplevet før,« fortæller Kjærgaard videre, og fortæller samtidig at det simpelthen kun kan beskrives som en ren katastrofe. »Skindet faldt slet og ret af fisken,« understreger han.
Hav Line-direktør Kristian Haugland siger til iLaks, at han ikke har hørt om henvendelserne før nu, og at der kan være mange årsager til, at kvaliteten ikke har været, som kunden ønskede. Derudover ønsker han ikke, at gå ind i kravene fra kunden, hedder det.
Den danske direktør er dog mindre forsonling og forklarer videre, at det kun er i yderste nød, at fabrikken fremover vælger laks fra »Norwegian Gannet« og kun på grund af en ekstrem stor efterspørgsel og en meget lav fiskeforsyning fra andre, er Polar Salmon Hjerting nogle gange nødt til at vælge »Norwegian Gannet« som leverandør.
Til iLaks.no siger Kjærgaard, at faktisk havde de besluttet, aldrig at købe fisk fra båden igen, men de overbeviste os om at prøve igen. Og sidste gang vi fik laks fra båden, var fisken heldigvis overraskende fin,« slutter Kjærgaard af overfor iLaks.no.