Laksebåden »Norwegian Gannet« overvejer taktisk skifte i leveringerne
Konsekvensen kan blive at det norske slagteskib »Norwegian Gannet« ikke som planlagt længere skal lande sine fisk i Hirtshals. Udtalelsen kommer fra direktør ved Hav Line, Carl-Erik Arnesen, der overfor netavisen iLaks i Norge opererer med en helt anden plan.

Laksebåden »Norwegian Gannet« overvejer taktisk skifte i leveringerne

Konsekvensen kan blive at det norske slagteskib »Norwegian Gannet« ikke som planlagt længere skal lande sine fisk i Hirtshals. Udtalelsen kommer fra direktør ved Hav Line, Carl-Erik Arnesen, der overfor netavisen iLaks i Norge fortæller han opererer med en helt anden plan.

 

Lakseskibet Norwegian Gannet, som slagter opdræts-laks på havet, under sejlads fra hav-dambrugene i de norske fjorde og til fabrikken »Hav Line Processing« i Hirtshals, har på det seneste været udsat for en direkte hetz fra store dele af den norske lakseopdrætsbranche, der alle har været bekymret for »Hav Line Metoden« skulle koste for mange norske arbejdspladser.

 

Se animationsfilm af »Hav Line Metoden« her fra iLaks.no

 

Derfor arbejder direktøren istedet med idéen om, at »Norwegian Gannet« ikke selv skal lande fisken i Hirtshals, men slagte videre tæt på opdrætsanlæggene langs den norske kyst, og derefter losse fisken over på andre fartøjer, der så sørger for den videre transport til Hirtshals og fabrikken i Danmark.

 

Som det ser ud lige nu, udnyttes kapaciteten overhovedet ikke fuldt ud, hverken på fabrikken »Hav Line Processing« eller på slagtebåden »Norwegian Gannet«. Slagtebåden har 14 slagtemaskiner ombord og en kapacitet på ca 160.000 tons om året og fabrikken har en kapacitet på 10.000 tons pr. uge. Siden nytår er der kun pakket 8.000 tons på fabrikken i Hirtshals. Hvilket er langt under kapaciteten.

 

Carl-Erik Arnesen er overbevist om at løsningen med at leverer med andre både til Hirtshals ikke vil give større problemer og han ser som det eneste udfordring kravet fra myndighederne med at sortere produktionsfisken indenlands. »Men det findes der sikkert også en løsning på,« kommer det fortrøstningsfuldt fra direktøren.

 

Det norske selskab »Hav Line« har fået dispensation fra kravet om at sortere produktionsfisken indenlands frem til 1. juli 2020, næste år.

 

Læs også artiklen i FiskerForum.dk »Slagtebåden Norwegian Gannet deler vandene i Norge.«

 

Læs også artiklen i FiskerForum.dk »Mavepuster og forbud til Norwegian Gannet er nu omstødt.«

 

Læs også artiklen i FiskerForum.dk »Norsk Fiskeriminister – Nej til Norwegian Gannet.«

 

Læs også artiklen i FiskerForum.dk »De norske myndigheder giver Hav Line midlertidig despensation.«

 

Du kan læse hele artiklen på iLaks.no her