25 årig frederikshavner får prisen som Årets unge fisker

25 årig frederikshavner får prisen som Årets unge fisker

Rasmus Hageman Christensen fik ikke blot sit eksamensbevis som fisker med det blå bevis i mandags, men kan nu også i fremtiden bryste sig af titlen som ”Årets unge fisker”, overrakt af Uddannelsesminister Morten Østergaard.
Vejen til fiskeriet er gået over en anden uddannelse, men lysten til et friere liv med flere penge mellem hænderne og efter nogle gode råd fra sine kammerater, som også har deres dagligdag i fiskeriet, fik Rasmus Hageman Christensen endelig modet til at tage springet.

Fiskeriskolen EUC Nordvest kunne i mandags overrække 32 blå beviser til unge håbefulde fiskere og blandt dem også årets unge fisker.

Uddannelseskonsulent Preben Noer fra Fiskeriskolen i Thyborøn siger til FiskerForum at uddannelsesforløbet består af tre praktikforløb af et halvt års varighed samt 2 skoleperioder på hver 11 uger. ”Her får de unge mulighed for at prøve kræfter med det frie liv som fisker og de bliver klædt på til at klare de udfordringer de vil møde i det moderne fiskeri. De vil få et indgående kendskab til sikkerhed til søs og stifte bekendtskab med det redningsudstyr der findes ombord på fiskefartøjerne.”

Rasmus`s praktikforløb har været på følgende fartøjer:

Første praktikperiode på HG 352 Polaris fra Hirtshals
Anden praktikperiode på NC 302 Helgoland fra Thyborøn
Tredje praktikperiode på FN 436 Tove Kajgaard

Sidstnævnte har i dag Rasmus Hageman Christensen som fast fisker om bord.

Se gruppebillede af de nye fiskere fra Fiskeriskolen Thyborøn.

Kilde: Fiskeriskolen Thyborøn / Foto René Dandanell/Fiskeri Tidende.
FiskerForum.com