WWF anbefaler i sin fiskeguide, at man fravælger at købe pangasius.
På WWF hjemmeside forklarer foreningen om baggrunden; ”fordi der er en række problemer med den måde, som produktionen af pangasius foregår på. Et hovedproblem er, at farmene forurener naturen og miljøet omkring dem, bl.a. fordi næringsstoffer, medicin- og pesticidrester bliver vasket ud i de omkringliggende floder og søer, og fordi der er risiko for, at de opdrættede fisk spreder sygdomme til de vilde fiskebestande” Videre stiller WWF også spørgsmål til bæredygtigheden i forhold til foder; ” Desuden er der ingen sikkerhed for, at det foder, der bruges i produktionen, ikke kommer fra overfiskede vilde bestande”.
WWF arbejder for etableringen af en global certificering af opdrætsfisk, som garanterer ansvarligt opdræt, der tager effektivt hensyn til ovennævnte problemer. Dermed får MSC certifikatet, der står for bæredygtig fangst på havet, en kollega der dækker opdrætsfisk – ASC.
Pangasius er en meget prisbillig fisk. Danske Fiskeres Producentorganisation har tidligere gjort opmærksom på, at den intensive opdrætsfisk heller ikke indeholder tilnærmelsesvis de sundhedsfremmende mineraler og fedtsyrer, som forbrugerne almindeligvis forventer at finde i fisk. Ifølge producentorganisationen har flere sensoriske prøver af pangasiusfilet, desuden vist tegn på bismag og klor lugt.