Vonin »trawlpakke« til ny norsk fabrikstrawler

Vonin »trawlpakke« til ny norsk fabrikstrawler

Halstensen Granit AS fra Bekkjarvik syd for Bergen i Norge, får snart leveret deres helt nybygget fabrikstrawler fra det tyrkiske værft Tersan.

Fartøjet er designet af norske Skipstekniske og er af typen STR11;117 på hele 81,20 meter lang og 16,60 meter bred, med plads til en besætning på 38 personer, med enkelt og dobbelt kahytter, alle med bad.

Det norske rederi fra Bekkjarvik, havde allerede inden nybygningen rammer Norge, besluttede at fartøjets nye trawl skulle leveres af den færøske trawlfabrikant Vonin.

En komplet trawlpakke, der efter rederiets ønske skal dække fabrikstrawleren »Granits« fiskeri efter rejer og hvidfisk. »Granit« forsynes med et par Vónins 740m »Bacalao trawl«, fremstillet i »high-strength«, Fortis-net med lavt træk til fiskeriet efter hvidfisk. Trawlene er rigget med »rockhopper footropes«.

»Granit« er ligeledes bygget til at trække tre trawl på en gang, og denne metode skal bruges til rejetrawling, med et stort spil (spredning], ved hjælp af et par af Vónins nye »Storm demersale trawlskovle«, der har en imponerende overflade på hele 16m2.

Den norske kæmpetrawler »Granit« har tre af Vonins 3200m 2014 rejetrawl, som hver er leveret komplet med en rejesorteringsrist, monteret på en »rockhopper footrope«. Vónin leverede ved samme lejlighed også et omfattende lager af reservedele til de komplette trawl.

Fabrikstrawleren »Granit« bliver én af Norges mest moderne fiskefartøjer og den nyeste generation af de mere sofistikerede fabrikstrawlere til flåden. »Granit« får en muskelkraft på hele 6960 kW med hovedmotoren med en CPP propel på 4200 mm. Den spritnye trawler »Granit« erstatter det noget ældre fartøj med samme navn, der blev bygget tilbage i 1989, og som nu fisker ved New Zealand.

Du kan se [tegningerne af »Granit« ](http://www.skipsteknisk.no/product_sheet.aspx?type=4&menu=57&id=489fra Skipstekniske.no her af STR11;117L