Vestjysk værft skal levere nybygning til islandsk fiskeri

Vestjysk værft skal levere nybygning til islandsk fiskeri

En nybygningskontrakt til Island er netop faldet på plads for Hvide Sande Shipyard, Steel og Service. Aftalen omhandler et kombineret fartøj, som skal operere både som flyshooter og garnbåd i det Nordatlantiske område.

Bygningen og leveringen af det 26 meter lange kombineret fartøj, er til det Islandske Rederi Hafborg. Rederiet er beliggende på den nordligst beboede ø ved Island, Grimsey. Hvor hovederhvervet på øen er fiskeri, hvilket er helt naturligt, da øen er omgivet af rigtig gode samt rige fiskebanker. Det er dog ikke udelukkende på fiskebankerne der fiskes, men også længere ude i det arktiske ocean. Øen Grimsey ligger kun 600 meter fra polarcirklen.

Herude på kanten af det Arktiske ocean, godt 22 sømil stik Nord for Eyjafjördur, der er Islands nordligste og længste fjord (60 km). Ligger det lille fiskeri og Rederi Hafborg, Et rederi der indtil nu er drevet som et familierederi, hvor far og søn dagligt arbejder sammen om, at fiske fra en lille garnbåd og en lidt større flyshooter. Disse skal nu kombineres til et større fælles fartøj, der fremover skal håndtere begge fiskerier.

En del af året drives fiskeriet ud for øen Grimsey, hvor familien stammer fra. Øen ligger kun 3 timers sejlads nord for Island i arktisk farvand. Ellers drives fiskeriet ved Islands nordkyst, hvor det primært er et fiskeri efter torsk, som rederiet ejer en stor kvote på.

Skrogbyggeriet er så småt ved starte op ved Hvide Sande værftets udenlandske partner og det forventes at det rå stålskrog kommer til Hvide Sande i løbet af sommeren 2017, hvor alt udrustning, maskineri og apteringsarbejde skal udføres.

Hvide Sande Shipyard ser frem til opgaven, som alle på det vestjyske værft er glade for at være blevet valgt til.