Vestjysk Havn vækster på godstransport

Vestjysk Havn vækster på godstransport

Men fiskeriet fylder fortsat godt i indtjeningen for Thyborøn Havn, der i en ny opgørelse, sætter ny godsrekord, og dermed bliver Danmarks 10. største havn målt på godsomsætning.

Overraskende udvikling ifølge Havnedirektør Jesper Holt Jensen fra Thyborøn Havn. Som i et interview til TVMidtVest udtaler, »Hvis man går 10 til 15 år tilbage, tror jeg ikke, at man havde forestillet sig, at vi skulle ligge i top 10 på godsomsætningen i Danmark. vi jo en fiskerihavn hvor fiskeriet fortsat fylder meget, men selv om fisken stiger i værdi, fylder den knapt så meget omsætningsmæssigt som tidligere.

Godstransporten vækster

Sidste år blev landingerne med gods opgjort til omkring 1,8 millioner tons, hvilket omfattede en godsomsætning både ind og ud af den vestjyske Havn. Samlet gav det en stigning på hele 17 procent i forhold til året før og skal ses i sammenhæng med den strategi der er lagt på området af Havnens direktion og bestyrelse.

Målsætningen for Havnen, er ikke at blive Danmarks største Containerhavn, som tilfældet er med Aarhus Havn forklarer Havnedirektøren videre, vi skal istedet arbejde med det bagland og de segmenter, som er naturlige for det midt- og vestjyske område.

Du kan læse hele artiklen fra TVMidtVest her.