Restauratør Jens Borup fra Bryghuset i Svaneke har store planer med de Bornholmske fisk. Fisk der dagligt hentes ind af den lokale fisker med HavFriskFisk, Claus S. Hansen med Svaneke kutteren R200 Cometen.
Studievært Hardy Jensen fra Tv2 Bornholm havde inviteret Jens Borup i studiet, for at fortælle om visioner og de fremtidige planer om at starte en produktion op af Bornholmske fisk, på havnen i Svaneke.
Jens Borup fortæller i udsendelsen, at nogle af folkene er fundet og at lokalerne nu står klar. Samarbejdet med HavFriskFisk Claus S. Hansen har allerede udviklet sig positivt, så der nu kun et halvt år efter opstart, tegner sig et billede af et koncept, hvor de naturlige og bæredygtigt fangede råvare nu kan omsættes til en egentlig fiskeproduktion.
Trenden er friske råvare lige til døren, som vi oplever det med Skagen fisk og årstidens grøntsager, en trend som restauratør og fisker fra Svaneke vil udnytte med i første omgang af producerer verdens bedste fiskefrikadelle af friskfanget Bornholmsk torsk samt tilbyde lækre torskefileter og udnytte den friskfanget torsk i de berømte Bornholmske fiske krebinetter. Specialprodukter som for alles vedkommende er kendetegnede for den Bornholmske madkultur og klassikere i gourmet kredse.
”Ved at tænke nyt og anderledes, har vi mulighed for at ændre det faktum, at Bornholmske fisk for 80 millioner, årligt sendes ud fra øen uden forarbejdning,” fortæller Jens Borup i interviewet, ” Hvorfor ikke selv tage en del af disse millioner og omsætte det til unikke produkter, der kan markedsføre Bornholm. Vi har allerede et image ude i det øvrige Danmark. Det bør vi kunne udnytte bedre og endnu mere til fælles bedste med større vækst og merværdi for Bornholm.”
”Vi serverer allerede med stor succes HavFriskFisk på restauranterne Bryghuset, Pakhuset og Brazz.” fortsætter Jens Borup. ” Enestående friske råvarer med en god historie, som er fanget lige uden for kysten af Bornholm. Det er allerede god reklame, til de op til 100.000 besøgende vi har gennem vores restauranter hvert år. Folk der værdsætter en god madoplevelse og som vi gerne skal have som ambassadører, der kan motiverer flere til at komme til øen og udbrede kendskabet til den velsmagende Bornholmske fisk med tilbehør. ” slutter Jens Borup.
Så det varer nok ikke længe inden vi i distributionen, rundt i Danmark, ser fiskekasser med de friske Bornholmske delikatesser.