Verdens ældste juleskibsshow findes i Løgstør

Verdens ældste juleskibsshow findes i Løgstør

Ved Løgstør Bredning i Limfjorden, ligger den lille fjordby Løgstør, der måske mere er kendt som »Muslingebyen Løgstør«. Et navn som byen har gjort sig fortjent til, ved afholdelsen igennem mange år, af Muslingehøstfesten i April og Muslingefestivalen i Juli måned.

Men knapt så kendt er måske, at byen og specielt byens gamle købmand Poul Erik Hansen, i sin tid var manden der fik idèen til Juleskibet. Et juleskib bestående af et fiskefartøj iklædt julehumør samt julemanden og flere medlemmer af nissenfamilien samt et juleorkester, der spiller julens allerbedste julemelodier. En begivenhed som mange børn, men også voksne, spændte ser frem til hvert år.

Løgstør fejre i år julemandens kommen, den sidste søndag i advent, nærmere bestemt den 18. december. Her har den tidligere bagermester Keld Dal, som i de sidste mange år har været drivkraften bag juleskibet, sammen med byens handelsstandsforening, først på året forærede den nu 90 årige idémand bag juleskibet, Poul Erik Hansen, en køretur i juleoptoget 2016 i en fornem limousine. Juleoptoget vil helt som traditionen byder, foregår fra Havnen til midtbyen i Løgstør, med byens flødekaramel uddelende og julefestklædte brandkorps i spidsen, smukt flankeret af æresgæsten Poul Erik Hansen.

Her vil æresgæsten og den tidligere købmand fra Løgstør, blive behørigt fejret, for den fremragende idé til juleskibet, som dette år lander ved kajen i Løgstør for 52. gang. Noget som byens nuværende »juleskibsarrangør« påpeger, vil være »Verdens ældste juleskibsshow«.