Tobis fiskeriet er på vej op

Tobis fiskeriet er på vej op

Det er direktør Peter Jensen TripleNine, der til FiskerForum udtaler, at sidst i denne uge, har været og vil være, pæne landinger af industrifisken tobis.

Af større landinger kan nævnes S456 Anne Mies landing på 550 tons torsdag aften og S 264 Astrid landede fredag morgen 1000 tons, hvorefter E 532 Rockall vil losse fredag aften med 700 tons.

Herefter følger S 449 Myggenes henover midnat med ca. 500 tons.

Alle øjne er i øjeblikket rettet mod Miami USA, hvor næste midtvejsmøde omkring fiskemel og Olie  priserne indikeres for de næste kvartaler. Spændingen grundes især det peruvianske industrifiskeri, der henover vinteren har ligget stille, men som nu er kommet i gang tidligere end sædvanligt, med pæne tilførelser til fabrikkerne. Dette kan rykke prisniveauet noget ned, efter gode priser henover vinteren. En anden joker, er vejret på disse kanter, da der muligvis er udsigt til noget ustabilt vejr og nogle vandtemperaturer, der kan vanskeliggøre fiskeriet efter sardiner ved Sydamerika, hvilket i så fald også kan få indflydelse på verdensmarkedspriserne.