Tillykke til Danmarks Fiskeriforening med de 125 år.

Tillykke til Danmarks Fiskeriforening med de 125 år.

Der er grund til at lykønske foreningen for dens arbejde og kamp for fiskernes vilkår. For som Fiskeri Tidende skriver i forordet til jubilæumsskriftet, har foreningen trodset mange politiske vinde, også vinde der indimellem har givet stormende kuling og direkte modvind.
Jubilæumsmagasinet fra Fiskeri Tidende giver på fornemste vis et tidsbillede af foreningens virke og arbejde igennem de sidste 125 år. Først med lensgreve Frederik Christian Moltke og til den første reelle valgte fiskerformand MC Jensen i 1913, som blev siddende i hele 34 år, og til den nuværende formand Svend-Erik Andersen.

Bladet er krydret med levnedsbeskrivelser af fiskere og til tider også sjove historier, som f.eks. natura 2000 historien ”langt fra virkeligheden”.

På et møde om Natura 2000 havde Steffen Kristensen og kollegaer fået at vide de kun måtte fiske så og så meget, fordi der skulle afsættes 17.000 tons fisk til fuglene.. og som Steffen tørt konstaterede, ”det svare til at de ca. 1000 fugle hver skulle sætte 17 tons fisk til livs..” – galimatias..

Til historien om to barndomsvenner fra Læsø, som tør satse på en tilværelse som fiskere, trods usikkerhed om fremtiden. Specielt kilowatt dagene volder vennerne bekymring, for som de siger, ”det nytter jo ikke at have fiskekvote nok, hvis vi ikke har nok dage til at fange dem.” De er ligeledes enige om at hvis alle bekymringer og usikkerheder skulle tages med, var de aldrig blevet fiskere.

Så hvor meget det end blæser på lørdag, så fejres dagen når fiskere, forskere, politikere og andre indenfor erhvervet mødes i Aalborg til generalforsamling og en festlig reception i anledning af jubilæet.

Tillykke fra FiskerForum.com