Svensk Konference om miljøtilstanden i EU farvandene

Svensk Konference om miljøtilstanden i EU farvandene

Der er sat fokus på både miljøtilstanden i EU`s farvande på den planlagte konferencen i Gøteborg 2013.
Talerne ved konferencen tæller flere spændende indlæg fra bla. sekretær Anders Flankerende, Anne Lyche Solheim fra det norske Institut for Water Research og den fremtids analytiker Troed Troedsson, fortæller medarrangøren af konferencen Pia Ahnlund, HAV (Havs- Och vattenmyndigheten).

Det forventes at konferencen, der er den første af sin art i Sverige, vil trække omkring 400 deltagere. Der er tre emner der optager konferencen; det er en forbedring af vandmiljøet, den biologiske mangfoldighed og det bæredygtige fiskeri.

”Vi er meget begejstrede indholdet af konferencen og at det er lykkedes at sammensætte et så spændende program. ” siger Pia Ahnlund. ” Der er alt fra diskussion og foredrag om vores farvande, og spørgsmål som skal ses i et globalt perspektiv samt det sidste nye indenfor vandbehandling af små afløb, til en ny lakseforvaltning for Sverige. ”

Andre talere der nævnes i forbindelse med konferencen, er også HAV`s direktør Bjørn Risinger og Catherine Anger, der er videnskabelig assistent i miljøforbedringer samt Lisa Emilia Svensson, Sveriges vandmiljø ambassadør .

”Ideen er, at konferencen skal blive en årligt tilbagevendende begivenhed, og interesserede kan følge os på vores hjemmeside, hvor også det endelige program med indhold og tid også vil blive offentliggjort snarest, ” slutter Pia Ahnlund der er medarrangør af konferencen.