Succes med åbent skib i Thyborøn Havn

Succes med åbent skib i Thyborøn Havn

Den kæmpestore frysetrawler L303 Ariadne lagde dæk til mange hundrede besøgende lørdag eftermiddag den 2. juni.
Interessen for arrangementet var enorm og de mange gæster fik, i det gode og lidt blæsende solrige vejr, et fabriksskib at se der tog sig godt ud ved kajen i Thyborøn.

Fiskeskipper Tamme Bolt var yderst tilfreds med den store lokale opmærksomhed og glad for interesse i den flydende arbejdsplads. Specielt var skipper Tamme Bolt fornøjet med at kunne bryde den noget triste stemning, der for tiden hersker på havnen i Thyborøn, efter at Tobis katastrofen er indtruffet.

Ariadne var også et besøg værd, da skibet på mere end en måde, vender tingene lidt på hovedet og anskuer fiskeriet fra en lidt anden vinkel end normalt. Her fisker Ariadne industrifisk, men behandler den som konsumfisk. Fisken indfryses øjeblikkeligt efter fangsten i 22 kilo store blokke, som herefter er klar til levering til køberene, når skibet næste gang går til kaj for losning. Ligeledes samler man mange funktioner på et sted i denne flydende fiskeindustri, og giver dermed ejerne en ikke ubetydelig omkostningsbesparelse samt en lidt større handle frihed i forhold til aftagerne.

Fiskeindustrien under dæk var også en oplevelse i sig selv. Med de lange transportbånd og de mange sortèr borde i rustfri stål, følte man sig helt hensat til en fiskeindustri på land og ikke på en arbejdsplads under dæk i en 2000 tons tung trawler.

Alt i alt fik de mange besøgende et godt indtryk af, hvorledes et højeffektivt fiskeri bliver udført anno 2012 og mange kunne sikkert også tage derfra med en følelse af optimisme på fiskeriets vegne, trods en for tiden, håbløs forvaltning af vores fiskeripolitik.

FiskerForum.com