Stor aktivitet på Skagen Fiskeauktion


Den rigtige matjes er kommet – det skaber stor aktivitet på Skagen Fiskeauktion.
Hvordan den helt rigtige matjes sild skal se ud, har de fleste svært ved at forklare, men mon ikke det er den korrekte kvalitet der i øjeblikket landes i Skagen. Priserne afspejler i hvert fald stor interesse.

I forrige uge kom i alt 330.000 kg. sild under hammeren og fisken opnåede en pris af 3,29 kr/kg. Denne uge startede med en dags omsætning på ikke mindre end 480.000 kg., samtidig med at prisen strøg i vejret til 3,93 kr. Sildens størrelse lå på omkring 7 stk. pr. kg.

Auktionsmester Ib Bach Andersen fortæller at det er de norske fartøjer, der leverer størsteparten af fisken, som overvejende fiskes i farvandet vest for Haugesund. Auktionsmesteren forventer i øvrigt, at der i løbet af 1 til 2 uger vil komme endnu mere gang i omsætningen, inden sæsonen forventes at flade ud omkring 1. juli.

Matjes silden er en hollandsk specialitet og hver auktion følges tæt af 12-15 hollandske opkøbere, som samarbejder med lokale produktionsvirksomheder. En af disse er Pelagic Skagen A/S, hvor Flemming Fredborg er glad for, der nu er kommet gang i den tilbagevendende sæson aktivitet, der kører parallelt med den traditionelle filet produktion.

For år tilbage tiltrak Skagen hundredevis af ”gællepiger” fra det ganske land. I dag er en stor del af arbejdet automatiseret og behovet for supplerende arbejdskraft ændret, alligevel er der fortsat gode beskæftigelsesmuligheder i Skagen – året rundt.