Stemmefiskeren Dan Jørgensen presser livet ud af erhvervsfiskeriet på Fyn

Stemmefiskeren Dan Jørgensen presser livet ud af erhvervsfiskeriet på Fyn

Den socialdemokratiske minister har trukket hatten godt og grundigt ned over hovedet på områdets erhvervsfiskeri på Fyn, som ikke er blevet hørt i ministerens egenrådige bestemmelser for garnfri zoner og forbud mod trawlfiskeri i Lillebælt og i det Sydfynske øhav samt ved Æbelø og Fyns Hoved.

Fynske fiskere er utilfredse

I Tv2 Fyn udtaler en vred og skuffet Allan Buch, formand for Bælternes Fiskeriforening, sig over en proces der på så afgørende et område, som hvor erhvervsfiskerne må fiske, overhovedet ikke er blevet hørt eller taget med på råd. ”Det er ikke den måde vi arbejder på og har aldrig været den måde erhvervsfiskerne har arbejdet med offentlige instanser på,” siger en tydeligt skuffet fiskeriformand fra Fyn.

Overraskende

Som en tyv om natten, blev ministerens vidtløftige planer for sports- og lystfiskeriet på Fyn først kendt i erhvervsfisker kredse, fredag eftermiddag. Nemlig det faktum at lystfiskernes minister Dan Jørgensen allerede om lørdagen ville fremlægge sin reguleringer og planer for sportsfiskeriet, som ministeren efterfølgende stolt har kald et boost til sports- og lystfiskeriet på Fyn, i øvrigt tæt på ministerens egen valgkreds og selvfølgelig uden tanke for, at der sikkert er betydeligt flere valgstemmer i de tusindevis af lystfiskere langs de fynske vandløb og fjorde, end der er i et hårdtarbejdende exporterhverv som erhvervsfiskeriet.

Julegave til sportsfiskerne

Ministeren tromler videre, med julegavesækken og deler rundhåndet ud med ord som, at dette ligger ministeren meget stærkt på sinde og det skulle man have gjort for mange år siden. Noget der ifølge Dan Jørgensen (S) Folketingskandidat for Middelfart-kredsen, bliver til glæde og gavn for 100.000 danskere der fisker og som vil gøre Danmark til et smørhul for sports- og lystfiskere.

Samtidig bringer ministeren sportsfiskernes tal på banen med, at der samfunds økonomisk er betydeligt flere penge i sportsfiskeriet, med hele 4300 kroner for hver havørred der trækkes op af vandet. Overraskende store tal, som man må knibe sig selv i armen over. At man så samtidig lægger hindringer i vejen for et erhvervsfiskeri og gør det næsten umuligt at drive et økonomisk rentabelt fiskeri og en følgeindustri på land, bekymre åbenbart ikke ministeren sønderligt.

Istedet oplyses det, at denne ministerens vision, vil blive fulgt op af yderligere tiltag næste år, hvilket må få det til at krympe sig i maven på de fleste erhvervsfiskere, for hvad bliver det næste. Et Feriepark Danmark, udelukkende bestående af turistaktiviteter og med hobby landbrug samt danske farvande udelukkende for sportsfiskere.