Spansk skipper på britisk trawler sætter rekord

Spansk skipper på britisk trawler sætter rekord

Det er ny fiskerekord for det spansk byggede fartøj »Igueldo« fra værftsbyen Vigo, i det Nordvestlige Spanien. De har netop landet en fuld last af ti-armet blæksprutter, fanget på rekordtid.

Skipper Miguel Àngel Pouseu Villar og besætning, har netop overstået, vel nok rederiets hidtil hurtigste fisketur. De fangede 1.543 tons ti-armet blæksprutter omkring den selvstyrende britiske ø-gruppe Falklandsøerne, i den sydvestlige del af Atlanterhavet, på kun 18 dage.

Det er ny rekord for det 83 meter lange og 14 meter brede fartøj under britisk flag. Samtidig var det trawlerens første tur med et helt nyt sæt trawlskovle fra Thyboron Trawldoors af typen 14 VF semi-pelagic.

Trawleren »Igueldo« er gået fra sidste år, at have nogle 7,2 m2 store traditionelle bundskovle, til i år at have skiftet ud til nye 6 m2 type 14 vf speciel »Custommade« skovle. Hvilket har givet op til 15 procent større spredning samt endnu større fart gennem vandet. Type 14 VF er et af Thyborøn Trawldoors bedst sælgende produkt de seneste år.

Fakta

Skovlene er velegnet til både fiskeri på bunden eller pelagisk fiskeri oppe i vandsøjlen. 14 VF-skovlene får sin spredekraft fra foilene, der er sammensat i skibsbygningsstål af høj kvalitet. Lidt som hvis man ser vingen på et fly. Her er luft blot erstattet med Vand, som gennemstrømmer og med presset får skovlen til at yde den maksimale spredning under selv meget hårde omstændigheder. Dette foregår samtidig med den mindst mulige modstand igennem vandet, hvilket betyder noget for økonomien, da man frit kan vælge om man vil spare på energien og brændstoffet eller om man istedet ønsker at benytte sig af højere fart under fiskeriet.

Dimensioneringen gør skovlene velegnet til alt fra rejefiskeri i Norge og til industrifiskeriet på den sydlige halvkugle.

FiskerForum.dk