Skagen fisker har haft et godt fiskeri i 2015

Skagen fisker har haft et godt fiskeri i 2015

»Gitte Henning A/S« hiver ifølge Finans.dk, millioner i land til fiskeskipper fra Skagen.

Manden bag Danmarks største fiskeriselskab, tjener pengene både på et godt konsumfiskeri og et rimeligt industrifiskeri.

Erhvervsmediet under Jyllands-Posten »Finans.dk« skriver videre, at pengene nærmest vælter ind over rælingen, hos den nordjyske fiskematador Henning Kjeldsen, der ejer Danmarks største fisketrawler.

Med nogle få år med faldende indtjening, er skuden nu vendt positivt og 2015 regnskabet viser da også en næsten tredobling af indtjeningen i »Gitte Henning A/S«, med omkring en kvart milliard i bruttofortjeneste og 74 millioner efter skat. Formuen er i regnskabet opgjort til over 300 millioner kroner, skriver »Finans« videre.

Et resultat, der har fået en bestyrelsesbemærkning med i regnskabet, som kendetegner den jyske virksomhed og ejers beskedenhed ganske godt. »Resultatet er bedre end forventet. Dette skyldes primært stigende priser på både konsumfisk og industrifisk«, står der skrevet, men bag disse linjer i regnskabet, gemmer der sig det faktum, at det er fiskeskipper Henning Kjeldsens bedste regnskab nogensinde.

Den nordjyske skipper er ikke så kendt i den brede offentlighed, men er absolut kendt og højt respekteret i fiskerikredse, hvor Kjeldsen råder over en imponerende flåde af trawlere og virksomheder, der alle arbejder for et aktivt fiskeri.

Finans.dk har gravet lidt i historien og fundet at »Gitte Henning A/S«, har kvote til at fange ca. 10 procent af den fisk der landes i Danmark, for hvilket han både har høstet ros, men også ris for. Specielt Miljøorganisationen Greenpeace er ifølge webavisen, gået hårdt til rederiet, hvor både Henning Kjeldsen og Hustru er blevet anmeldt for, som der står skrevet i anmeldelsen, »begrundet mistanke om fusk med fisk«.

Det jyske erhvervsmagasin »Finans.dk« skriver videre, at anklagen fra Greenpeace bunder i en anklage mod virksomheden, at Kjeldsen-familien har opkøbt fiskekvoter ulovligt gennem et selskab oprettet i Henning Kjeldsens hustrus navn. Derved skulle familien angiveligt, have erhvervet sig flere kvoter end loftet tillader.

Artiklen i Finans.dk slutter med at rederiet har investeret i flere fiskefartøjer i 2015 og forventningerne til fremtiden ligger på linje med 2015 regnskabet, hvilket vil sige en stabil og positiv udvikling for virksomhedens produkter.