Så er årets sidste FiskerForum Magasin klar

Så er årets sidste FiskerForum Magasin klar

Som chefredaktør Ebbe Hansen skriver i lederen på FiskerForum Magasinet, fejrer vi jo de søfarendes helgen, Sankt Nikolaus, her først i december, hvorom et gammelt mundheld siger, at som vejret er på Nikolaus dag, sådan bliver månedens vejr over julen.

På redaktionen håber vi på fornuftigt havvejr og godt fiskeri i december, så FiskerForum Magasinets sidste udgave i år, kan komme med ud på vandet og blive læst i en ledig stund.

Fiskeriet går rimeligt og afspejler sig da også i FiskerForum Magasinet, som dog også indeholder noget af det bittersøde, som erhvervet også slås med indimellem.

Der er historien om de norske pionere, der kommer til Esbjerg, hvor de har overtaget 63 procent af aktierne i Triple Fish A/S, men også historien den anden vej rundt, hvor den danske fiskeskipper Jørgen K. Christensen i mere end et årti, deltog i det Marokkanske fiskeeventyr ud for Vestafrika og hvor andre kan tage ved lære af den nordjyske skippers erfaringer.

Der bliver i FiskerForum Magasinet også vinklet historier om, når fartøjerne skal have ny hovedmotor, som af skipper vælges ud fra meget forskellige kriterier og i dette nummer afdækker vi et par af mulighederne som fiskere, ud fra fra vidt forskellige bevæggrunde har valgt og som nu kan bryste sig af enten en Mitsubishi motor eller en Cummins motor.

Europa Parlamentarikeren Ole Christensen (A) kommer i artiklen »Kampen for kvoten blev tabt,« ind på hvad der foregår bag kulisserne i fiskeriet og om den næste kamp der venter. Men også vores nære venner Færøernes kamp i det Nordatlantiske, som varsler store ændringer i det færøske fiskeri og hvor man frygter stop af investeringerne.

Investeringer som heldigvis stadig foretages i fiskeriet, her sidst med leveringen af Karstensens Skibsværft i Skagens sidste nybygning nr. 431 »Kings Cross«, til de skotske redere Lunar Fishing Co. Ltd og Wiseman Fishing Co. Ltd i Peterhead. Et imponerede og meget interessant fartøj på hele 78 meter, som det bliver spændende at følge fremover.

Alt i alt vil du modtage et FiskerForum Magasin, der giver viden og indsigt samt ikke mindst en rigtig god historie med på vejen.

Vi du være helt sikker på at få FiskerForum Magasinet i hænderne, kan du gratis abonnér på magasinet om dansk erhvervsfiskeri, du betaler kun for portoen. Du kan tilmelde dig her.

Redaktionen ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul og et godt nytår samt god læselyst herfra

FiskerForum.dk