Royal Greenland leverer endnu et solidt årsresultat

Royal Greenland leverer endnu et solidt årsresultat

Den grønlandske fiskerikoncern Royal Greenland, leverer endnu engang et flot årsregnskab. Med en omsætning på godt 7 milliarder kroner og et nettoresultat før skat på 335 millioner, har virksomhedens strategi båret frugt og givet det hidtil bedste resultat.

Den grønlandske Kamikposten.gl skriver, at regnskabet istedet for 12 måneder, afspejler 15 måneders drift, da regnskabsåret er omlagt, så det fremover følger kalenderåret.

Regnskabsperiodens længde bliver også påpeget af Adm. direktør Mikael Thinghuus, der ligeledes omtaler at resultatet naturligvis skal ses i lyset af den længere driftsperiode. Men det ændre ikke ved, at der stadig er tale om det hidtil bedste resultat nogensinde for den grønlandske fiskerikæmpe.

Omsætningen i Royal Greenland er primært kommet fra fangster og salg af koldtvandsrejer, hellefisk og snekrabber, men også det faktum, at virksomheden gennem opkøb, har sikret sig bedre adgang til det Nordamerikanske marked. Et marked der sammen med det nordiske og det fælles europæiske samt det asiatiske, udgør Royal Greenlands hovedmarker.

»Royal Greenland betegnes i dag, som én af de største i en særdeles fragmenteret nordatlantisk fiskeribranche og er uden sidestykke markedsleder inden for rejer, hellefisk og stenbiderrogn,« fortæller en tilfreds Mikael Thinghuus i en pressemeddelelse.