Royal Greenland bestiller to nye avancerede frysetrawlere

Royal Greenland bestiller to nye avancerede frysetrawlere

Det er Skipteknisk A/S i Norge, der er ude med oplysningen om, at Royal Greenland netop har placeret en ordre på to nybygninger ved det norske design firma.

En ordre der lyder på et par 82 meter lange og 17 meter bredde fabrikstrawlere, der bygges ved det spanske værft Astilleros de Murueta SA i Bilbao i Spanien.

Fartøjerne er ikke identiske. Den ene bliver et ST design type ST118 fabrikstrawler med en hovedmotor på 6000 kW fra Skiptekniske og den anden bliver en rejetrawler ST design type ST119 med 7200 KW hovedmotor.

Fabrikstrawleren får plads til en besætning og bemanding på 43 personer og rejetrawleren får plads til 30 personer.

»Vi er meget stolte over at kunne meddele, at Royal Grønland har bekræftet byggekontrakter til begge deres nye arktiske frysetrawlere af Skipsteknisk design,« fortæller Skipstekniskes salgschef indenfor fiskeriet Inge Bertil Straume på deres hjemmeside. »Begge skibe er skræddersyede til effektiv drift under de yderst barske arktiske forhold. Under udviklingen af R03;R03;fartøjerne, er der blevet gjort en stor indsats for at opnå de bedst mulige sikkerhedsstandarder for besætningen, under alle former for operationer og vejrforhold.«

Inge Bertil Straume påpeger videre at Skibene er designet med henblik på et reduceret energiforbrug og udslip til omgivelserne. Virkemidlerne har her været genbrug af energi, med energibesparende løsninger i form af frekvensstyringer, LED belysning og varmegenindvinding m.m.

Ligeledes bliver begge fartøjer klassecificeret efter DNV GL, der er den højeste baltiske is-klasse overhovedet. På komfortsiden til besætningens velbefindende og velfærd, leveres skibene med den bedste og højeste komfortstandard indenfor havfiskeflåden der er mulig og under hele udviklingsfasen, har udviklerne fra Skipstekniske bestræbt sig på løsninger der sikkerhedsmæssigt tager højde for fartøjernes vanskelige og meget forskellige arbejdssituationer under alle ekstreme vejrforhold.

Skibene forventes at blive leveret fra Murueta i Spanien ved udgangen af december måned 2018 for fabrikstrawleren og rejetrawleren leveres i slutningen af maj måned 2019.