Redningsvest Guide

Redningsvest Guide

spon

Komplet guide til valg af de bedste redningsveste til babyer, børn og voksne

Når du opholder dig på en båd, er det et lovkrav, at der findes de helt rette redningsveste ombord, som passer til hver passager. Der findes et stort marked for vestene, der designes til både børn og voksne, og de nyeste modeller fremstilles med forskellige egenskaber.
Før du vælger vest, er det en god idé at sætte dig ind i detaljer, størrelser, funktioner og designs.
Herunder finder du en komplet guide til at vælge de bedste redningsveste til fisketuren.

Skal jeg bære redningsvest på båden?

Det er et lovkrav, at der findes det antal veste ombord på din båd, som passer til antal passagerer. Vestene skal også i form, størrelse og type matche hver passager. Om I bærer dem eller har dem liggende i beskyttende opbevaring, er op til jer.
Det anbefales, at børn ombord på båden altid bærer deres redningsveste. Dette skaber både mere frihed for dig som voksen, og det giver større sikkerhed. Børnene kan selv fiske, uden du skal være lige bag dem eller i tæt nærhed.
De mest moderne veste er de selvoppustelige. Disse giver større bevægelsesfrihed, og de findes i forskellige størrelser.

Vælg redningsveste til babyer og børn

Det behøver ikke være nogen tidskrævende opgave at købe og udvælge de rette veste til baby og børn. Herunder får du gode råd om valg af forskellige typer af veste til fiskeri, der passer til de mindste medlemmer i familien.

 

Redningsvest til baby

redningsvest babySelvom en baby bevæger sig mindre end børn, skal de stadig være korrekt beskyttet med en vest på vandet. Det er afgørende for babyens sikkerhed, at han eller hun bærer vest, der er designet til den lille krop.

Fra Lalizas finder du en af markedets mest anbefalede veste til babyer.

Modellen er skabt som en traditionel vest, der vil dække hele kroppen hos den lille baby. Den robuste, flade krave vil fungere som hoved- og nakkestøtte for babyen, og med dobbeltlukning på fronten kan den optimale pasform indstilles.

Skridstroppen er ekstra blød, så det lille barn har komfort og får mulighed for at bevæge sig i vesten. Dette giver optimal balance mellem sikkerhed og bevægelsesfrihed.

Du skal altid vælge vest til baby, der matcher vægten på det lille barn.

Redningsvesten fra Lalizas findes i 2 modeller.

  • Babyer fra 3-10kg
  • Babyer fra 10-20kg

knap

Redningsvest til børn

børneredningsvestBørn elsker vand, natur og oplevelser. Når de skal med på båden, skal de have deres helt egne og specialformede vester til sikkerhed.

Som det også gælder, når der udvælges veste til babyer, skal redningsveste til børn købes i henhold til deres vægt.

Fra Helly Hansen finder du en kompakt, slidstærk og velsiddende KidSafe vest, der er designet til børn som målgruppe.

KidSafe findes i 2 forskellige modeller:

  • Børn fra 5-15kg
  • Børn der vejer over 15kg

De smarte veste fra Helly Hansen har vundet flere priser og tests, så du kan være sikker på at skabe maksimal sikkerhed og komfort for børnene på vandet.

Den asynkrone opdrift på vestene sørger for, at barnet vil vendes på ryggen på vandet i tilfælde af uheld. Herved er barnets hoved frit og får hjælp til at blive holdt over vandet.

Der er brugt det bedste og mest bløde stof til børneredningsvestene, så ungerne kan bevæge sig frit uden at være generet af skavende kanter.

knap

Redningsveste til unge og voksne

Der er forskellige muligheder for typer og designs, når der skal vælges veste til unge mennesker og voksne. Det er forskelligt fra barn til barn, hvornår vedkommende kan bruge en voksenmodel. Det handler om kropsstørrelse og vægt. De fleste børn begynder at bruge voksenvest i teenageårene.

VIKING-redningsvest (stor komfort)

viking redningsvestNår du opholder dig på vandet i flere timer á gangen, er det vigtigt, at du har stor komfort og god bevægelsesfrihed. Begge dele kan du opnå ved at vælge en vest fra det eftertragtede friluftsmærke – VIKING.

Det er den unikke kombination mellem konkurrencedygtige priser og høj materialekvalitet, der gør VIKING til et populært brand, når der købes outdoorudstyr.

Med en redningsvest fra VIKING får du et af de mest moderne produkter på det danske marked. Den stilrene, velsiddende og specialdesignede vest har både løftestrop, D-ring for optimal sikkerhed samt fløjte.

Vesten er fremstillet i nylon, der både er et fleksibelt og modstandsdygtigt materiale, som giver dig et produkt med lang levetid. En høj slidstyrke er afgørende at gå efter på vestene, der skal bruges til det hårde og omskiftelige, danske klima.

Den lette vest vejer kun 1kg, så du knap kan mærke, du bærer den.

knap

Selvoppustelig redningsvest (mest kompakt design)

selvoppustelig redningsvestDe selvoppustelige modeller er blevet nogle af de mest eftertragtede på markedet blandt lystfiskere og fritidssejlere. Der er mange praktiske fordele ved at vælge en selvoppustelig vest.

Vestene er fremstillet i et kompakt design, der giver dig mere komfort på båden. Den puster sig selv op, når den kommer i kontakt med vand (at der strintes vand på den, er ikke nok til, at den puster sig op).

Dermed kan du højne sikkerheden for dig selv og de andre unge eller voksne på båden, da vestene kan bæres hele tiden uden at forårsage fysiske gener.

Vesten har skridstrop og vejer 1.05kg.

De oppustelige veste kan anvendes til personer op til 120kg.

knap

Automatisk redningsvest (genanvendeligt design)

automatisk redningsvestVil du have mest kvalitet og værdi for pengene, kan det være det rette valg at købe en automatisk redningsvest. Teknikken er den samme som med de selvoppustelige modeller. En automatisk vest vil puste sig op som følge af den patron, der sidder fast i vesten. Du kan selv udskifte patron, hvis vesten har været brugt og har pustet sig selv op.

Patronen kan udskiftes, så du kan genbruge din veste i mange år. Dette sparer dig for mange penge, og du får sikkerhedsudstyr i høj kvalitet.

Med en automatisk vest fra IMAX får du et budgetvenligt produkt, der er designet til at blive brugt i alt slags vejr.

Den automatiske vest er lavet af cordura-nylon, der er ét af de mest slidstærke materiale, som anvendes til sikkerhedsudstyret.

knap

Køb af redningsvest på tilbud

redningsvest tilbudSom følge af det store og brede marked for veste til fiskeri, kan du finde skarpe priser i forbindelse med tilbudskampagner.

Når der designes nye modeller, vil ældre designs sættes på udsalg, der kan blive din anledning til at få en god, velfungerende og velsiddende vest til fiskeri.

Vil du have glæde af de mange praktiske, sikkerheds- og komfortmæssige fordele ved de automatiske og selvoppustelige redningsveste, kan der være mange penge at spare ved at købe dem på tilbud. De vil typisk ligge højere i pris sammenholdt med den traditionelle vest, der er lavet i et tykt design.

Fra Sailor finder du en af de mest moderne veste i automatisk model, der er egnet for dig, der vejer op til 100kg.

Vesten har asynkron opdrift, der sørger for, at du har hovedet vendt opad, hvis du skulle falde overbord. Dette er et af de mest afgørende sikkerhedsfeatures på vestene til havbrug. Skulle du slå hovedet i forbindelse med uheld og blive bevidstløs, skal din vest sikre, at du vil drive op og ligge på ryggen.

Vesten har D-ring. Med D-ringen kan du spænde dig fast til en line, så risikoen for at blive trukket ned i vandet mindskes.

knap

Værd at vide om brug af CO2-patroner til de automatiske og selvoppustelige redningsveste

co2 cylinderHos de automatiske og selvoppustelige veste er det en CO2-patron, der skaber den oppustelige effekt. Har din moderne redningsvest været brugt én gang, skal der købes nye CO2-patroner.

Patronerne findes i mange forskellige udgaver. Du skal sørge for at vælge den model, der passer til typen af din vest.

Du kan nemt selv udskifte patron. Der skal bruges et servicesæt til formålet, som du kan købe særskilt i forbindelse med erhvervelse af nye patroner.

Det er ikke kun, hvis din vest har været brugt, at patronen skal udskiftes. Det anbefales, at du udskifter patroner med jævne mellemrum. De risikerer at blive for gamle, og deres egenskaber forringes.

Det er dit ansvar at sikre, at din redningsvest fungerer optimalt.

knap

Skriv et svar