Rederiet Astrid Fiskeri´s nye »Rockall« søsat i Polen

Rederiet Astrid Fiskeri´s nye »Rockall« søsat i Polen

Det polske skibsværft, Nauta Shipyard havde onsdag i sidste uge, flere grunde til at kippe med flaget.Fiskefartøjet S 364 »Rockall« var værftets tredje aflevering i år og det var samtidig den tiende nybygning til det danske værft Karstensens i Skagen.

Nu forestår det sidste med aptering og udstyr samt udrustning af »Rockall«, inden den som planlagt skal afleveres fra det nordjyske værft, til det dansk / svenske rederi Astrid Fiskeri ejet af familien Johansson, i december måned 2017.

»Rockall« der er et 69.95 meter lang og 14.20 meter bredt fiskefartøj, er i følge oplysninger fra Nauta Shipyard, sammenlignelig med en anden nybygning, som Nauta netop har afleveret til det nordjyske værft i Skagen, »Grateful«. Et fartøj der i juli måned 2017, skal leveres fra Skibsværftet i Skagen, til det skotske Eshcol Fishing Compagny, ejet af Whyte Family i Fraserburgh.

Nye »Rockall« erstatter det gamle fiskefartøj af samme navn. Fartøjet vil primært satse på fiskeri efter industrifisk, som brisling og tobis, men også makrel og sild samt hestemakrel til konsum. Fartøjet bliver udstyret med to trawl og får en Wärtsilä hovedmotor på 2999 kW samt yderligere hjælp fra Caterpillar C32 og C18 motorer. Desuden clasificeres skibet efter DNV +1A1 Ice-C EO Fishing Vessel.

Der er også stor tilfredshed med ordrerne til Karstensens i Skagen, som markedsføringschefen Reza Soharabian fra Nauta Skibsværft bekræfter med ordrerne, som et yderst tilfredsstillede samarbejde. Et samarbejde som Karstensens også virker tilfredse med, set i lyset af, at værftet til dato har fået bygget ti trawlere på det polske værft og yderligere syv nybygninger er i ordre til senere levering.

Så der er gang i nybygninger til fiskeriet fra det polske Nauta Shipyard i GDansk.