Oslofærgen »Stena Saga« redder to fiskere fra Hvide Sande

Oslofærgen »Stena Saga« redder to fiskere fra Hvide Sande

Den 167 meter lange Passagerfærge »Stena Saga« fra Stena Line, deltog aktivt i nattens udsætning af to forkomne fiskere fra den synkende RI 192 »Lis Katrine«, der i en stiv vestlig kuling og høje bølger i nat sank Nord for Skagen.

Den norske kaptajn Johan Swanberg fra Stena Saga fortæller til FiskerForum, at han omkring klokken halvfire, natten til onsdag blev kaldt på broen, da man havde observeret indtil flere nødraketter fra en position tæt på færgen. Men der var ingen nødopkald over radioen og visuelt var der intet på radaren.

Kaptajnen fik kaldt Lyngby Radio og efterfølgende satte Stena Saga, deres egen redningsbåd i vandet for en nærmere eftersøgning af området.

Imellem tiden var det helt store redningsapparat gået igang, med redningsbåden fra Skagen Redningsstation og helikoptere fra både det danske og svenske redningsvæsen, samt flere fartøjer der der ligeledes søgte området for at assisterer og hjælpe.

Heldigvis fik Stena´s båd hurtigt kontakt med de forkomne vestjyske fiskere, der var iført redningsdragt og som trods omstændighederne kunne kravle helskindet ombord i redningsbåden fra Stena. Efterfølgende fik de to fiskere fra Hvide Sande tørt tøj og en kop varm kaffe på den kæmpestore passagerfærge »Stena Saga«.

De blev senere hentet direkte op fra »Stena Saga« af helikopteren fra Eskadrille 722, hvor de blev tjekket og efterset af lægen ombord. Begge havde, efter det oplyste, sluppet for skader så da man landede i Aalborg, kunne de selv arrangerer hjemtransporten til Hvide Sande.

Herfra skal der lyde et »Bravo Zulu« for en enestående redningsaktion fra især »Stena Saga´s« side samt alle andre indvolverede, for en aktion der heldigvis endte lykkeligt.