Nyt fra Færøerne uge 7

Nyt fra Færøerne uge 7

Det norske lineskib Leinebris er blevet søsat. Det er bygget i Yalova i Tyrkiet og man regner med at fartøjet bliver leveret til den norske ejere i juni måned, men skibsreder Paul Harald Leinebø fortæller samtidig, at leveringen kan blive forsinket en måneds tid. Det er rederierne Urvaag og Leinebris, der har slået sig sammen og bygger det nye kombinationsfartøj til autoline og garn sammen, og som bliver udstyret med det mest moderne og avanceret teknik og udstyr overhovedet.

Dårligt vejr i Barentshavet, men nogenlunde fiskeri

Enniberg har fisket siden den 19. januar og de har ca 340 tons torske og kullerfilet. Det har været rigtig dårligt vejr de seneste dage, og det har påvirket fiskeriet. Der er 38 mand ombord på Enniberg på denne tur. Enniberg fisker sammen med de andre færøske fabriks- og filettrawlere i Barentshavet. Sjúrðaberg er på vej hjem med fuld last med ca 720 tons torsk og kuller, som de skal lande i Klaksvík. De har været væk i ca en måned og fiskeriet har været rigtig godt og det forventes de rammer Sjúrðaberg Klaksvík på torsdag.

Havborg fisker rejer i Barentshavet, hvor de har fisket i ca 3 uger, men fiskeriet har været meget dårligt, med kun 20 tons i ugen. Dette er ellers den bedste årstid for rejefiskeri i Barentshavet, men det er historisk dårligt for tiden.

Store landinger af industrifisk til Havsbrún i Fuglefjord.

Tróndur í Gøtu lander en last op 2200 tons blåhvilling som er fisket øst under Færøerne. Fiskeriet har været godt og så snart de har landet tager de tilbage på fiskeri under Færøerme.
Havskjær lander en last på 1950 tons blåhvilling som de har fisket vest fra Irland. Fiskeriet har gået godt, og da de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter sortmund.
Norderveg lander en last på 2300 tons blåhvilling, som de har fisket vest under Irland. De lander lasten til Havsbrún i Fuglefjord. Fiskeriet har gået godt, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling. Fagraberg lander hele 3000 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord. De har fisket i færøsk farvand og fiskeriet har været godt på turen. Så snart de havde landet tog de straks tilbage på fiskeri efter blåhvilling .

Færøske fartøjer lander lodde på Island

Norðborg lander lodde til Reyðarfirði i Island. Det er ikke oplyst hvor stor fangsten har været. De tog først til Eskifirði og derefter til Reyðarfirði for at losse. Vejret har været dårligt på denne tur. Finnur Fríði lander en last på 700 tons lodde i Fáskrúsfirði, som de har fisket i islandsk farvand på denne tur og fiskeriet har været fint. De lander til Lodnuvinnsluni.

Der fiskes på Flemish Cap

Trawlerne Sjagaklettur og Phoenis er begge taget på fiskeri på Flemish Cap, hvor de har ca. en tredjedel af kvoten. Det tager ca en uge, at sejle til området fra Færøerne.

Gode landinger af havtaske, kuller og torsk til Klaksvík

Den mindre trawler Fiskaklettur har fisket i 7 dage med et godt resultat og lander en last på 19,4 tons. Det meste som er i lasten er 10 tons havtaske, som har en kilopris på 25 kr. Lasten er vurderet til 354,809,40 kr. Núpur lander en last på 40 tons til Kósina i Klaksvík, som de har fisket syd for Færøerne i 10 dage. Fiskeriet har været godt og det meste som er i lasten er torsk og kuller. Grønanes lander i Klaksvík, de har partrawlet sammen med Vesturtúgva som lander sin last i Tórshavn. Grønanes lander overvejende sej efter et fiskeri der ikke er gået så godt.

Hellefisk og havtaske landes til Barðið i Tórshavn

Vesturland lander en last på 6,5 tons til Barðið hvoraf 5 tons er hellefisk, som har en kilopris på 30 kr. Lasten er vurderet til 162,400,00 kr., som de har fisket i 7 dage nord for Færøerne på denne tur. Skálafossur lander en last på 14,1 tons til Barðið. Det meste som er i lasten er 9,2 tons havtaske, som har en kilopris på 24 kr. Lasten er vurderet til 279,007,75 kr., som de har fisket i 9 dage på denne tur.

Leirvík modtager havtaske efter et godt fiskeri

Den mindre trawler Jens Leon lander en last på 18,1 tons i Leirvík, det meste som er i lasten er 10,5 tons havtaske, som har en kilopris på 25 kr. Lasten er vurderet til 352,789,36 kr., som de har fisket i en uge på turen og fiskeriet betegnes som godt. Olga Maria lander en last på 21,3 tons hvoraf det meste er 9,6 tons havtaske, som har en kilopris på 24 kr. Lasten er vurderet til 366,428,00 kr., som de har fisket i 9 dage på denne tur og fiskeriet har også været godt her. Hansa Maria lander en last på 18,2 tons i Leirvík, hvoraf det meste er 11,4 tons havtaske, som har en kilopris på 24 kr. Lasten er vurderet til 356,547,84 kr., som de har fisket i 9 dage på denne tur.

Mindre landinger af torsk på Toftir efter et ringe fiskeri

Mascot lander en last på 11,1 tons, hvoraf det meste som er i lasten er torsk, som har en kilopris på 13 kr. De har fisket i i 7 dage øst for Færøerne, men fiskeriet har ikke været det aller bedste. Lasten er vurderet til 141,190,00 kr. Oknin lander en last på 4,2 tons, hvoraf det meste er 3,1 tons hellefisk, som har en kilopris på 30 kr. Lasten er vurderet til 104,700,00 kr. som de har fisket i 3 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været godt.

Kort tur giver torsk og kuller til Hvannasund

Brandur lander en last på 3,2 tons, som de har fisket nord for Færøerne på knapt et døgn. Det meste som er i lasten er torsk og kuller. Lasten er vurderet til 41,457,00 kr. og betegnes som tilfredsstillende.

Partrawlere lander pæn fangst af sej på Hvalba

Partrawlerne Hamranes og Breiðanes lander en last på 160.000 pund i Hvalba. Skibene har fisket øst for Færøerne og fiskeriet har været fint på denne tur. Det meste som er i lasten er sej og skibene tog straks tilbage på fiskeri efter de havde landet.

FiskerForum.com