Nyt fra Færøerne uge 44

Nyt fra Færøerne uge 44

Den færøske frysetrawler Norðborg landede 1.350 tons frossen sild, fordelt med 1.050 tons sildefilet og 300 tons helfrossen sild til modtagestationen i Ánunum. Dertil kommer losningen af 200 tons fiskemel og 150 tons fiskeolie til Fuglefjord. Ejer og skipper Kristian Martin Rasmussen har på turen haft en besætning på 28 mand og efter losningen af silden, tager trawleren på makrelfiskeri, da sildekvoten for i år er opbrugt.

Sild landes til Faroe Pelagic i Kollefjord.

Den danske not/trawler Ruth fra Hirtshals, landede i uges løb en last på 1.500 tons sild, som er fisket i EU farvand syd for Færøerne. De måtte vente med at lande til de var færdige med at lande trawleren Atlantsfarið. Partrawlerne Atlantsfarið og Slættaberg lander henholdsvis 400 tons og 500 tons sild ligeledes i Kollefjord. Efter losningen tager de tilbage på fiskeri efter sild nord for Færøerne.

Sej landes til Faroe Origin i Runavik

Partrawlerne Rókur og Lerkur lander en last på 105 tons tilsammen til Faroe Origin I Runavík, partrawlerne har fisket i 11 dage på denne tur øst for Færøerne, hvor fangsten overvejende var sej, men også en del torsk og kuller. Partrawlerne Niels Pauli og Steintór lander en last på 110 tons på Hvalba, hvoraf det meste af lasten er sej, plus lidt havtaske i lasten. Fartøjerne har fisket i 10 dage øst for Færøerne og fiskeriet har været godt. Straks efter landingen tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

Flere pæne fangster af makrel nu

Christian í Grótinum lander en last på ca 600 tons hovedkappet makrel, og 200 tons af rogn og lever. Lever og rogn bliver landet i Fuglefjord, mens resten bliver landet i Ánunum.
Christian í Grótinum har fisket makrel i EU farvandet på denne tur og fiskeriet betegnes som været godt på denne tur. Straks efter losningen tog de på fiskeri efter sild ved Færøerne.

Finnur Fríði lander en last på 850 tons makrel, som er fisket i EU farvand. De lander lasten til Varðin Pelagic i Tvøroyri på denne tur og fiskeriet har været godt. Efter landingen tog de tilbage på fiskeri, men det vides ikke om det er sild eller makrel man går efter. Tummas T lander en last på 1.100 tons makrel til Varðin Pelagic på Tvøroyri. Makrel som er fisket i EU farvand med et godt resultat. Jupiter lander 1.200 tons makrel, ligeledes til Varðin Pelagic i Tvøroyri. Jupiter har på denne tur fisket i EU farvand og Jupiter fik plads med det samme, til landingen da de ankom til Varðin Pelagic på Tvøroyri. Her var de lige blevet færdige med at lande Tummas T.

Fagraberg lander en last på 1.100 tons makrel, som bliver landet til Pelagos i Fuglefjord. Fagraberg har på denne tur fisket i EU farvand sammen med nogle andre færøske skibe.
Så snart Fagraberg havde landet tog de tilbage på fiskeri. Asbjørn Senior lander en last på 800 tons makrel, ligeledes til Pelagos i Fuglefjord. De har også fisket i EU farvand og efter det oplyste er makrellen ligeså god som den Asbjørn Senior har fået.

Hellefisken er fanget nord for Færøerne

Garnskibet Oknin lander en last på 13,2 tons på Toftir, det meste som er i lasten er 11,6 tons hellefisk, som har en kilopris på 25 kr. Lasten er vurderet til 303,535,00 kr., som garnskibet har fisket i 3 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur. Garnskibet Thor lander en last på 16,2 tons til Barið i Tórshavn, det meste som er i lasten er 13,8 tons hellefisk, som har en kilopris på 25 kr. Lasten er vurderet til 363,140,00 kr., som de har fisket ved Færøerne på denne tur og her har fiskeriet også været godt.

Landinger af torsk og kuller

Kutteren Brandur lander en last på 3,7 tons til Hvannasundi, som er fisket på kun 1 døgn og hvor fangsten overvejende er torsk og kuller. Lasten er vurderet til 49,260,00 kr., som de har fisket nord for Færøerne på denne tur. Den mindre kutter Gusti lander en last på 2,5 tons til Leirvik, overvejende torsk, som de har fisket i på et døgn. Lasten er vurderet til 34,040,00 kr., som de har fisket øst under Færøerne på denne tur.

Den mindre kutter Luttur lander en last på 5,5 tons på Eiði, det meste som er i lasten er torsk til 72,175,00. Torsk indbragte en kilopris på 14,50 kr., som de har fisket nord for Færøerne på denne tur. Kutteren Volunteer lander en last på 8,4 tons på Eiði, det meste som er i lasten er 5 tons kuller, som har en kilopris på 14,52 kr. Lasten er vurderet til 118,820,00 kr., som de har fisket i 4 dage nord for Færøerne. Kutteren Mýlingur har fisket i 5 dage, og lander 20,4 tons på Toftir, det meste som er i lasten er 6,5 tons kuller, som har en kilopris på 19,99 kr. Lasten er vurderet til 316,475,00 kr.

Rødfisk fisket øst for Færøerne

Trawleren Beinisvørð lander en last på 21,8 tons til Vági, hvoraf det meste er 12 tons rødfisk, som har en kilopris på 7,65 kr. Lasten er vurderet til 259,300,00 kr., som de har fisket i 10 dage øst for Færøerne.

FiskerForum.com