Nyt fra Færøerne i uge 10

Nyt fra Færøerne i uge 10

Den færøske pelagiske trawler TG 639 Grunnabarð, der har hjemmehavn i bygden Lopra, på den sydligste af øerne Suðuroy, er netop solgt til et svensk rederi. Salgsprisen er ikke oplyst og rederiet bag Grunnabarð, leder nu efter et nyere og større skib, som skal fiske kvoterne.

Ligeledes er den godt 63 meter lange færøske Not / trawler TG 773 Asbjørn Senior solgt til Rusland. Skibet som kom ind i den færøske fiskeriflåde så sent som i 2014, er nu solgt til en russisk køber. Prisen er ikke oplyst, men den færøske skibsreder Alex Vilhelm oplyser, at Asbjørn Senior allerede er afsejlet mod Hirtshals, hvor skibet skal leveres til sine nye ejere, sidst i denne måned.

Landinger af kuller og havtaske til Klaksvík

Lineskibet Kvikk landede en last på 17,3 tons i Klaksvik, hvoraf det meste var 16,5 tons kuller, som har en kilopris på 11,34 kr. Lasten var vurderet til 193,510,00 kr., som de har fisket i 11 dage ud for Færøerne.

Fiskaklettur lander en last på 11,5 tons i Klaksvik, hvoraf det meste er 5 tons havtaske, som har en kilopris på 25 kr. Lasten er vurderet til 227,200,00 kr., som de har fisket i 5 dage øst for Færøerne.

Runavík modtog torsk og sej

Lineskibet Stapin lander en last på hele 44,3 tons i Runavìk, hvoraf det meste er 24,8 tons torsk, som har en kilopris på 15,52 kr. Lasten var vurderet til omkring en halv million. De har fisket i 11 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur. Partrawlerne Stelkur og Bakur landede i ugens løb en last på 360.000 pund, hvoraf det meste var sej. De har fisket i ca 10 dage øst for Færøerne, og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog det tilbage på fiskeri.

Landinger fra Islandsk farvand til Tórshavn

Phoenis landede en last på 75,3 tons, som trawleren har fisket øst for Færøerne med en anden trawler. Det meste som er i lasten er 50 tons sej, som har en kilopris på 8,18 kr. Lasten er vurderet til 677,200,00 kr, som de har fisket i 12 dage og fiskeriet betegnes som rigtig godt. Sigmund lander en last på 724 tons, som de har fisket ved Island. Det meste er 18 tons brosme, som har en kilopris på 12,10 kr. Lasten er vurderet til hele 870.165,94 kr., hvilket betegnes som værende rigtig godt.

Ni dages fiskeri gav en landing af havtaske til Leirvík

Den mindre trawler Búgvin landede en last på 8 tons i Leirvìk, hvoraf det meste var 5,3 tons havtaske, som har en kilopris på 28,26 kr. Lasten er vurderet til 184,354,40 kr. som de har fisket i 9 dage. Hvalba Partrawlerne Hamranes og Breiðanes landede en last på 240,000 pund hvoraf det meste var sej. De har fisket øst for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne. Sjagaklettur landede i ugens løb 225 tons torsk til Tvøroyri, som de har fanget på flemish Cap. Torsken er frossen om bord og besætning og skipper melder da også om et godt fiskeri på turen. De tager tilbage til fiskeriet, men denne gang bliver det ud for Færøerne i stedet.

Fangster af blåhvilling

Norðingur landede en last på 2000 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord. De har fisket ud for Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne. Christian í Grótinum landede en last på 2.500 tons blåhvilling på Island. Grunden til at de lander fangsten på Island er, at de får ca 40 øre mere pr. kilo. I dette tilfælde giver det ca 800.000 kr mere end de havde fået på Færøerne. De har fisket blåhvilling ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling. Finnur Fríði landede en last på 2.500 tons blåhvilling i Bodø i Norge. De har fisket blåhvilling ved Færøerne og fiskeriet har været godt. De tager tilbage på fiskeri så snart de har landet.

Høgaberg landede i ugens løb en last på 2.300 tons blåhvilling i Måløy. De har fisket blåhvilling ved Færøerne og fiskeriet betegnes som værende rigtig godt. Efter landingen i Norge, tog de tilbage til fiskeriet efter blåhvilling. Næraberg skal lande en last blåhvilling på 3.200 tons i Holland. De har fisket blåhvilling ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Fangsten er frosset ombord, af den 40 mands store besætning, som sammen med skipper betegner fiskeriet som værende godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling. Beinur landede en last på 1.400 ton blåhvilling i den jyske fiskerihavn Hanstholm. Blåhvilling som de har fisket i EU farvand vest for Irland i et fiskeri som betegnes som godt. Også her tog man straks tilbage til fiskeriet efter blåhvilling.

FiskerForum.dk