Nyt fra Færøerne uge 51

Nyt fra Færøerne uge 51

Fram kom i ugens løb ind med 550 tons makrel, som efterfølgende blev landet med halvdelen i Hvalba og den anden halvdel i Vestmanna. Besætningen om bord er tilfredse med resultatet og efter planen, tager de tilbage på fiskeri straks efter losningen.

Kuller og torsk til Klaksvík og Eiði

Núpur lander en last på 29,8 tons, hvoraf det meste var 15 tons torsk, som har en kilopris på 19,72 kr. Lasten var vurderet til 497,334,50 kr. Det færøske Lineskib har fisket i 13 dage ud for Færøerne og lasten blev landet til Kósina i Klaksvík. Kvikk lander også en last på 23,7 tons til Kósina i Klaksvík, det meste som er i lasten er 15,5 tons kuller, som har en kilopris ppå 13,40 kr. Lasten er vurderet til 361,033,00 kr. De har fisket i 11 dage ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Mýlingur lander en last på 18,3 tons på Eiði, det meste er 9 tons kuller, som har en kilopris på 18,75 kr. Lasten er vurderet til 329,061,00 kr., som de har fisket i 4 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt.

Havtaske og kuller til Tórshavn

Volunteer lander en last på 15,2 tons til Barðið til i Tórshavn, det meste var 7,6 tons kuller, som har en kilopris på 18,38 kr. Lasten var vurderet til 269,112,70 kr., som de har fisket i 3 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt. Skálafossur lander en last på 9,5 tons i Tórshavn, det meste var 7 tons havtaske, som har en kilopris på 35 kr. Lasten var vurderet til 276,845,00 kr., som de har fisket i 6 dage ud for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur.

Pæn landing af brosme til Toftir

Váðasteinur lander en last på 58,7 tons, som de har fisket i 11 dage syd for Færøerne, på Toftir. Det meste som var i lasten var brosme, som har en kilopris på 11,- kroner pr. kilo. Lasten var vurderet til 662,351,00 kr. og betegnes som et godt resultat. Mascot lander en last på 22,3 tons, hvoraf det meste, som var i lasten var 12,6 tons torsk, som har en kilopris på 18,67 kr. Lasten var vurderet til 369,932,30 kr., som de har fisket i 7 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været godt.

Lerivík modtager havtaske

Olga Maria lander en last på 15,4 tons til Lerivik, hvoraf det meste var 6 tons havtaske, som har en kilopris på 35 kr. Lasten var vurderet til 331,163,00 kr., som de har fisket i 7 dage ved Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur.

Pelagos i Fuglefjord modtager makrel

Atlantsfarið kom i ugens løb ind med 1100 tons makrel, som de har fisket i EU farvand, De skal lande til Pelagos i Fuglefjord. Fiskeriet har været godt på turen, og når de har landet tager de tilbage på fiskeri. Størrelsen ligger omkring 380 gram. Høgaberg kom tilbage fra første tur, og fiskeriet betegnes som værende godt. De lander 2300 tons blåhvilling til Havsbrún. Dette er den første tur skibet foretager under Færøsk flag og skibsreder Anfinnur Olsen samt bestætning er tilfredse med fangsten og skibet, og de tager tilbage på fiskeri så snart de har landet.

Partrawlerne landede i Runavík

Heykur og Falkur landede i ugens løb en last på 365,000 pund, som de landede til Faroe Origin i Runavík. Det meste var sej. De har fisket i 7 dage ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne. Stelkur og Bakur lander en last på 120,000 pund, som de har fisket ved Færøerne. Fiskeriet har varet i 5 dage, og det er gået fint. De landede fangsterne til Faroe Origin i Runavík, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for færøerne.

Faroe Pelagic i Kollefjord pæn landing af hellefisk

Den grønlandske trawler Polar Princess kom i ugens løb til Kollefjord med 600 tons hellefisk og torsk, som de landede til Faroe Pelagic. De har fisket både vest og øst for Grønland på denne tur. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri, denne gang i Barentshavet hvor de har 143 tons tilbage af kvoten. Næraberg kom til kollefjord i ugens løb med 3200 tons blåhvilling, som de landede til Faroe Pelagic i Kollefjord. De har fisket øst for Færøerne og fiskeriet har været fint. De renser og sorterer fisken ombord og fryser den. De tager tilbage på fiskeri mellem Jul og nyttår.

Fabraberg lander industrifisk i skagen

Fagraberg lander en last på 3000 tons blåhvilling, som de har fisket syd for Færøerne i Skagen. Fiskeriet har gået godt denne tur og så snart de har landet tager de tilbage på fiskeri. De landede til FF Skagen.

Den grønlandske trawler Tasermiut tog i ugens løb tilbage på fiskeri efter at være inde for at lande. De skal på fiskeri ved Svaldbard, hvor de blandt andet skal fiske rejer. Tasermiut fisker normalt alt fra rejer til hellefisk, torsk, makrel og sild. Rejerne bliver dog overvejende fisket ved Svaldbard, mens resten bliver fisket ved Øst Grønland. Med om bord på skiber er der 16 mand stor besætning, som både kommer fra Grønland, Island og Færøerne. Skipperen kommer selv fra Færøerne.

Island modtager industrifisk

Jón Kjartanson landede i ugens løb en last på 2500 tons blåhvilling, som de har fisket ved Færøerne. Fiskeriet har været godt, og de overvejer om de straks efter landingen ved Eskifirði i island, skal tilbage på fiskeri.

FiskerForum.com