Nyt fra Færøerne uge 22

Nyt fra Færøerne uge 22

Fiskeriet efter blåhvilling er faldet en smule for de Islandske fartøjer. Skibene Hoffell, Håkon og Bjarni Olafsson har landet blåhvilling i Island, men fiskeriet er ikke det samme som det har været. Hoffell landede en last 1300 tons til Fákrúðsfirði, og de to andre skibe landede deres fangster til Norðfirði på Island.

Færøsk fiskeri i Grønlandsk zone

Lineskibet Núpur er sejlet til Grønland, for at fiske på den færøske kvote af torsk. Turen har taget 5 dage. Trawleren Brestir er allerede i området ved Øst Grønland, for at fiske hellefisk af den færøske kvote.

Enniberg har justeret fiskefabrikken om bord

Enniberg er igen taget på fiskeri i Barentshavet. Efter en lidt længere tur på fjorten dage i Barentshavet, hvor de fik justeret fiskefabrikken endeligt ind, landede de efterfølgende 1000 tons filet til fabrikken i Tórshavn

Hvannasundi

Kutteren Brandur lander en last på 2,3 tons, som er vurderet til 27,074,00 kr. Det meste som er i lasten er kuller, som har en kilopris på 9 kr. De har fisket i et døgn ved Færøerne på denne tur.

Runavík

Partrawlerne Falkur og Heykur lander en last på 270,000 pund, overvejende sej. Skibene har fisket syd og vest for Færøerne og fiskeriet har været godt. Straks efter losningen ved Faroe Orgin i Runavík, tog de tilbage på fiskeri. Partrawlerne Stelkur og Munkur lander en last på 270,000 pund, hvoraf det meste er sej. De har fisket øst for Færøerne. En tur der varede i 11 dage.

Leirvík

Den mindre trawler Búgvin lander en last på 15,8 tons i Leirvík, det meste som er i lasten er 2,6 tons lange, som har en kilopris på 27 kr. Lasten er vurderet til 268,281,35 kr., som de har fisket i 6 dage ved Færøerne.

Eiði

Kutteren Gunnvá lander en pæn last af overvejende helleflynder, som har en kilopris på 70 kr. Lasten er vurderet til 134,931,00 kr., som de har fisket i to dage og fiskeriet har været rimeligt på denne tur. Kutteren Gordrúgvin lander en last på 3,8 tons som er vurderet til 42,965,00 kr. Det meste som er lasten er kuller, som har en kilopris på 9 kr. De har fisket i et døgn nord for Færøerne på denne tur.

Toftir

Partrawlerne Eysturbúgvin og Vesturbúgvin lander ca 250 tons guldlaks på Toftir. Deres fiskeri, syd for Færøerne, har været rigtig godt på denne tur. Det er Tavan i Leirvík som køber guldlaksen. Kutteren Keldan lander en last på 2 tons, som bliver landet på Toftir, det meste som er i lasten er torsk som har en kilopris på 11 kr. Lasten er vurderet til 20,330,00 kr., som de har fisket i et døgn øst for Færøerne på denne tur.

Lineskibet Vesturhavið lander en last på 12 tons, som overvejende består af 7,4 tons kuller, som har en kilopris på 12,50 kr. Lasten er vurderet til 135,430,00 kr., som de har fisket ved Færøerne. Lineskibet Stapin lander en last på 25,7 tons på Toftir, det meste som er i lasten er 15,9 tons rødfisk, som har en kilopris på 7 kr. Lasten er vurderet til 207,686,90 kr., som de har fisket i 10 dag ved Island.

Lineskibet Sigmund lander en last på 30,7 tons hvoraf det meste er brosme og lange. Lasten er vurderet til 283,672,25 kr., som de har fisket i 8 dage syd for Færøerne og fiskeriet har været rigtig fint på denne tur. Kutteren Hvítaberg lander en last på 2,1 tons, hvor af det meste er torsk og kuller. De har fisket øst for Færøerne og på kun et døgn på denne tur og lasten er vurderet til 21,485,00 kr.

Kutteren Volunteer lander en last på 25,4 tons, som er fisket på en uge vest for Færøerne, det meste som er i lasten er brosme som har en kilopris på 8 kr og lange som har en kilopris på 9 kr. Lasten er vurderet til 275,246,00 kr., efter et fiskeri der har været fornuftigt.

Klaksvík

Lineskibet Jákup B lander en last på 20,3 tons, hvoraf det meste er 9,4 tons rødfisk, som har en kilopris på 7 kr. Lasten er vurderet til 13 dage under Island. Straks efter landing, tog de tilbage på fiskeri. Den mindre trawler Fiskaklettur lander en last på 14,5 tons i Klaksvík, det meste som er i lasten er 3,7 tons torsk, som har en kilopris på 10,50 kr., som de har fisket i 6 dage ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Lasten er vurderet til 240,110,00 kr.

Kutteren Bragd lander en last på 1,7 tons i Klaksvík, overvejende lange, som har en kilopris på 10 kr. Lasten er vurderet til 16,150,00 kr., som de har fisket i et døgn på denne tur. Lineskibet Kvikk lander en last på 21,1 tons til Kósina i Klaksvík, det meste som er i lasten er 6,7 tons torsk, som har en kilopris på 12,34 kr. De har fået lasten vurderet til 234,374,00 kr., som de har fisket i 12 dage ved Island på denne tur.

Kutteren Svartbakur lander en last på 2,6 tons hvoraf det meste er brosme og lange. Lasten er vurderet til 25,091,00 kr., som de har fisket i et døgn på denne tur. Kutteren Bjørgvin lander en lille last på kun 1,5 tons, som de har fisket på et døgn nord for Færøerne, det meste som er i lasten er kuller som har en kilopris på 8 kr. Lasten er vurderet til 16,200,00 kr.

Skibene Stjørnan og Polarhav lander en last på 250 tons guldlaks, som bliver landet til Kósina i Klaksvík. De har fisket syd for Færøerne og fiskeriet har været godt. De tog straks tilbage på fiskeri efter landingen.

Tórshavn

Den mindre trawler Skálafossur lander en last på 11,2 tons til Barið i Tórshavn, det meste som er i lasten er 2,9 tons torsk, som har en kilopris på 11 kr. Lasten er vurderet til 168,980,00 kr., som de har fisket i 6 dage ved Færøerne.

Lineskibet Váðasteinur lander en last på 25,6 tons, som bliver landet til Barið i Tórshavn, det meste som er i lasten er lange, som har en kilopris på 12 kr. De har fisket i 9 dag vest for Færøerne på denne tur. Garnskibet Thor lander en last på 18 tons til Barið i Tórshavn, det meste som er i lasten er 15,3 tons hellefisk som har en kilopris på 23 kr. Lasten er vurderet til 374,825,00 kr., som de har fisket i 5 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været godt.

Lineskibet Sandshavið lander en last på hele 45,9 tons til Barið i Tórshavn, det meste som er i lasten er lange som har en kilopris på 10 kr. Lasten er vurderet til 522,374,20 kr., som de har fisket i 13 dage ved Island og fiskeriet har været godt.

Fuglefjord

Fagraberg lander en last på 2600 tons blåhvilling, som bliver landet til Havsbrún i fuglefjord. De tog straks efter losningen tilbage på fiskeriet, et fiskeri som betegnes som værende godt. Tróndur í Gøtu lander en last på 2700 tons blåhvilling, som er fisket vest for Suderø på Færøerne. Så snart de har landet tager de tilbage på fiskeri efter sortmund under Færøerne. Fangsten er landet til Havsbrún i Fuglefjord.

Tummas T lander ligeledes til Havsbrún i Fuglefjord. De har fisket ved Færøerne og fiskeriet har været rigtig godt. De har fisket ved Færøerne på denne tur sammen med de andre skibe, som fisker blåhvilling under Færøerne. Slættaberg lander også fuld last, som er fisket under Færøerne. Fiskeriet har været godt på denne tur og de tager på fiskeri igen så snart de er færdige med at lande. Der er ikke så meget blåhvilling tilbage ved Færøerne, men det er også helt som planlagt, for fiskeriet efter sild skydes snart i gang.

Christian í Grótinum måtte dog vente med at lande til Tummas T og Slættaberg var færdige med at lande. De landede en last på 2000 tons denne gang og de tog også tilbage til fiskeriet efter endt losning.

Kollefjord

Lineskibet Eivind lander efter et fiskeri i 4 uger ved Island, 330,000 pund, som indeholder både torsk, kuller, lange, brosme og rødfisk. Straks efter losningen, tog de tilbage til fiskeriet ved Island.

Partrawlerne Vestmenningur og Skoraberg lander en fuld last guldlaks, som er solgt til Tavan i Leirvík. Fiskeriet har været godt på denne tur og de tog også straks tilbage til fiskeriet efter losningen.

FiskerForum.com