Nybygning til FMV Norge

Nybygning til FMV Norge

Der ligger nu en underskrevet aftale med rederiet Vendla fra Austewoll, om levering af en notbåd / trawler. Det er fem år siden den sidste kontrakt blev underskrevet om nybygning ved FMV (Fitjar Mekaniske Verksted A/S).
”Det er en god dag for os. Det er nogle år siden den sidste trawler blev leveret fra Fitjar og for os er det vigtigt at være tilbage på dette marked”, udtaler en glad værftsdirektør for FMV, Hugo Strand, til Fitjarposten.

De sidste 12 år har FMV leveret 19 nybygninger; fordelt på 13 fiskefartøjer og 6 offshore fartøjer. Den sidste nybygning var trawleren FMV30 ”Christina S”, som blev leveret september 2008, og det sidste offshore fartøj var FMV31 ”Skandi Olympia”, som blev leveret juli 2009.

Hugo Strand var meget tilfreds med valget til sidst faldt på Fitjar og ser store muligheder for hele regionen. ”At vi lykkedes med at få sådan en kontrakt i hus, er vigtigt for hele Sunnhordland og for Fitjar. Vi kan ikke bare se stiltiende på at ordrene på trawlere, går til andre områder, siger Hugo Strand.

Selv om skroget ikke kommer til Fitjar før til næste efterår, er forberedelserne allerede i gang.

Nybygningen er:

Design VS6109
Længde: 76,4 meter
Bredde: 15,6 meter
Fart: 17,5 knob
Volumen: 2200 kubikmeter